CHP FETÖ ile mücadele ediyor mu?

Garip bir noktaya doğru götürülüyoruz. Müthiş bir algı operasyonu devreye girmiş durumda. Daha üzerinden üç ay geçmeyen 15 Temmuz gibi kanlı ve hain bir işgal girişimi yaşamış bir ülkenin ana...

Garip bir noktaya doğru götürülüyoruz. Müthiş bir algı operasyonu devreye girmiş durumda. Daha üzerinden üç ay geçmeyen 15 Temmuz gibi kanlı ve hain bir işgal girişimi yaşamış bir ülkenin ana muhalefet partisinin ve sol aydınların gündemine bakın.
Ağırlık Suriye, Musul'dan çok FETÖ soruşturması mağdurlarında. Darbeden, ülkenin bekasını tehdit eden kanlı saldırıdan çok FETÖ nedeniyle mağdur edilen insanlar konuşuluyor. 15 Temmuz'u unutturan bir durum söz konusu. Bu konuda da kusura bakmasın CHP yönetimi başı çekiyor ve darbeyi unutturmaya çalışıyor. Şu sorunun cevabını merak ediyorum:
CHP'nin birinci önceliği iç savaşla ülkeyi işgal ettirmek isteyen, 241 insanımızı şehit eden, 2 bini aşkın insanı yaralayan FETÖ'cü yapı mı yoksa mağduriyet mi? Sabahtan akşama CHP ve genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu mağduriyet siyaseti yapıyor.
30 bini aşkın dilekçeden söz ediyorlar. Peki, bunun ne kadarının samimi olduğunu biliyor musunuz?
CHP yine tarihin yanlış tarafında duruyor ve darbeye maruz kalan sivil iktidara karşı, mağduriyet üzerinden siyaset yaparak iktidarı yıpratacağını sanıyor. CHP şu gerçeği ne yazık ki görmüyor; hükümet çok zor bir dönemde bir yanda Suriye'de DEAŞ'la içeride PKK ile mücadele ederken, öte yanda dünyanın en hain ve her kılığa girebilecek örgütü FETÖ ile mücadele ediyor.
Ayrıca CHP ve çevresinin şu tespiti de doğru değil: Hükümet ve AK Parti FETÖ ile mücadeleyi bahane ederek "Muhalifleri susturuyor!" CHP aynı suçlamayı Ergenekon-Balyoz dönemlerinde de yaptı ama görüldü ki "mağduriyet" yaratan AK Parti değil FETÖ'ydü. Türkiye'de siyasilerin, DP-AP hatta 70'lerdeki CHP dönemleri de dahil "muhalifleri susturma" derdi hiç olmamıştır. O bürokratik vesayetçilerin işi... FETÖ de onların küresel versiyonu.
FETÖ'nün Ergenekon döneminde suçsuz insanları işin içine katmasının siyasi bir hedefi vardı: "Devleti ele geçirmek..."

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Uğur Dündar’ın öfkesi 23 Nisan 2024 | 4.579 Okunma Filistin davasında yeni dönem 22 Nisan 2024 | 1.423 Okunma CHP’de İmamoğlu vesayeti bitti mi? 21 Nisan 2024 | 714 Okunma Sivil dalga 20 Nisan 2024 | 545 Okunma CHP’nin ‘laiklik gömleği’ 18 Nisan 2024 | 659 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar