Bu soru peşini bırakmayacak

CHP'nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu, çok partili siyasi hayata geçişimizden bu yana, belki de en hızlı yükselen siyasetçilerden biri...

Altı ay bile olmadan hem ummadığı bir noktaya geldi, hem de akla hayale gelmeyen yalan rüzgârları estirdi. Düşüşü de aynı hızda olur mu bilemem ama irtifa kaybetmeye başladığı çok açık.
Sağa sola saldırması, agresifleşmesi, çıktığı her televizyonda gazetecilere ayar vermesi ve umursamaz bir biçimde siyaseti yalanla harmanlaması ortaya öfkesini kontrol edemeyen bir siyasetçi profili çıkarttı.
Başka örnekler vermeye gerek yok, bütün bu denilenleri son olayda görmek mümkün. Genç bir esnafla tartışmasında her şey var.
Öfke, ötekileştirme, aşağılama...
Genç esnafa "Ukalalık yapma" ya da "Senin beynin uyuşmuş..." gibi aşağılayan sözler söylemesi bir siyasetçinin tahammülsüzlüğünü ve sınır tanımayan "kibrini" gösteriyor.
Bu kibre en iyi cevabı da yine o genç esnaf Eyüp Keskin verdi:
"Böyle bir göreve soyunmuşsanız, taraflı tarafsız herkesin söylediklerini olgunlukla dinleyeceksiniz."
Peki, İmamoğlu'nu böylesine öfkeli ve saldırgan yapan ne? Neyi gerekçe gösterirse göstersin, gerçek olan şu; İmamoğlu sorulan o soruya açık ve samimi bir cevap vermedi.
Soruyu bir kez daha hatırlayalım: "PKK'ya ve FETÖ'ye ve özellikle yabancı basının Türkiye ve İstanbul seçimleri üzerinden tartıştığı meselelere ilişkin bir mesajınız var mı?"

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Uğur Dündar’ın öfkesi 23 Nisan 2024 | 4.597 Okunma Filistin davasında yeni dönem 22 Nisan 2024 | 1.423 Okunma CHP’de İmamoğlu vesayeti bitti mi? 21 Nisan 2024 | 714 Okunma Sivil dalga 20 Nisan 2024 | 545 Okunma CHP’nin ‘laiklik gömleği’ 18 Nisan 2024 | 659 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum