Bu rüzgâr birilerinin ezberini bozacak

Ankara'da AK Parti'nin Cumhurbaşkanlığı sistemiyle ilgili tanıtım toplantısı için Arena Stadyumu'na giderken ilk fark ettiğim şey farklı bir kalabalığın olmasıydı. Siyasi aktörler arasındaki...

Ankara'da AK Parti'nin Cumhurbaşkanlığı sistemiyle ilgili tanıtım toplantısı için Arena Stadyumu'na giderken ilk fark ettiğim şey farklı bir kalabalığın olmasıydı. Siyasi aktörler arasındaki havanın aksine sokağın uzantısı olan alanda farklı bir referandum rüzgârı esiyordu.
Çok sayıda kongre izledim, onları aratmayacak özellikle dışarıda coşkulu bir kalabalık vardı. Salona girmeyip dönenlerin sayısı bir hayli fazlaydı.
İçeride gençlerin ağırlığı ise hemen fark ediliyordu.
Bir de AK Parti'nin toplumla buluşmasının simgesel ismi olan ve 15 Temmuz darbe girişimine karşı direnirken 15 yaşındaki oğlu Abdullah Tayyip Olçok'la şehit düşen Erol Olçok'un fotoğrafları dikkat çekiyordu.
Erol Olçok, o sıcak bakışıyla tüm salona "yola devam" diyordu.
Onun sıcaklığını küçük kız çocuğu Ecem Su'nun tanıtım filminden yükselen sesi tamamladı:
"Aydınlık bir gelecek için evet" Salonu ayağa kaldıran bu ses, çocuklar ve gençlerle sistemi değiştiren referandum arasındaki sıcak bağın ilk işaretiydi.
Başbakan Binali Yıldırım da salonu selamladıktan sonra söze çocuklar ve gençlerle kurulan bu bağla başladı. Necip Fazıl ve Nazım Hikmet'in çocuklarla ilgili şiirlerini okudu ve onlara seslendi:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmamoğlu, Alevilere meydan okudu: Size ihtiyacım yok 29 Mart 2024 | 670 Okunma Para kuleleri, villalar ve siyasi çürüme 28 Mart 2024 | 625 Okunma “Ben Murat Kurum’u tatilde tanımadım” 26 Mart 2024 | 467 Okunma Bir mitingden daha fazlası 25 Mart 2024 | 848 Okunma Özel’in ‘genç’ darbe aşkı 23 Mart 2024 | 435 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar