Borajet gerçeği

Pusuda bekleyenler ellerini ovuşturuyor, bir açık bulsak da saldırsak diye... Gerekçeleri de ABD'de açılan Borajet davası. Peki, neydi o dava? Bütün bu olayla nasıl başladı ve bazı gazeteciler o davaya nasıl monte...

Pusuda bekleyenler ellerini ovuşturuyor, bir açık bulsak da saldırsak diye...
Gerekçeleri de ABD'de açılan Borajet davası. Peki, neydi o dava? Bütün bu olayla nasıl başladı ve bazı gazeteciler o davaya nasıl monte edildi?


Sanıyorum Borajet olayını "FETÖ her taşın altında" başlığıyla medyada ilk yazanlardan biriyim. Yazımın tarihi de 21 Ağustos 2016. Bu yazıma vesile olan da Hürriyet'ten Toygun Atilla'nın yazdığı gözaltındaki Ferhat Bayındır'ın şu ifadesiydi:


"FETÖ ile ilgili bağlantısını bildiğim ağabeyimin kaset olayında ve Haydar Meriç'in öldürülmesinde rolü olduğunu düşünüyorum."
Er-Ah Uçuş Okulu Genel Koordinatörü Bayındır'ın bu sözleri inanılmazdı. Çünkü ağabeyi dediği Faruk Bayındır da sıradan biri değildi ve 2011 seçimleri öncesi MHP'ye kurulan kaset komplosunun mimarı olarak suçlanıyordu.
Bir gazeteci olarak bu izi sürdüm ve karşıma Borajet çıktı. O yazıdan...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP’nin ‘laiklik gömleği’ 18 Nisan 2024 | 645 Okunma Özgür Özel’den hukuk garabeti 16 Nisan 2024 | 567 Okunma CHP’deki ‘başarı’ kimi öne çıkartır? 08 Nisan 2024 | 408 Okunma İyi Parti’de Akşener gidici mi kalıcı mı? 07 Nisan 2024 | 392 Okunma AK Parti’yi ne bekliyor? 06 Nisan 2024 | 704 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar