Bir iflasın soru işaretleri

Sabah Gazetesi Yazarı Mahmut Övür'ün bugünkü (25.11.2022)'' Bir iflasın soru işaretleri'' başlıklı yazısı.

Türkiye'deki yargı hep sorunlu oldu. Önce vesayetçi darbeci yapı, sonra da FETÖ, yargıyı bir "silah" gibi kullanarak sadece insanların canını yakmadı, sistemi de mahvetti.
Yargı, hâlâ o travmayı atlatıp normalleşebilmiş değil. Büyük oranda temizlense de hâlâ yargıda kripto unsurların varlığı tartışılıyor.
Bu gerçeğe bir de "vicdan ile cüzdan arasına sıkışan" kişisel zaaflar eklenince yargının sorunları daha da derinleşiyor.
Elimde birkaç gündür okuyup anlamaya çalıştığım bir şirketin iflas dosyası var. Bu ekonomik kriz döneminde bir şirketin iflası ister istemez dikkat çekiyor.
İflas kararı verilen şirketin sahibi de kamuoyunun yakından tanıdığı bir isim: İşadamı Ekim Alptekin... Daha çok, ABD'de FETÖ'nün darbeci kimliğini teşhir eden çalışmaları ve sonrasında hakkında Türkiye adına lobi yaptığı için açılan ve "Türkiye casusu" diye yargılandığı davayla tanınıyor.
O dönemde DEİK'teki Türk-Amerikan İş Konseyi (TAİK) Başkanı da olan Alptekin'in iki şirketinden biri "Bey Konak" projesini...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sivil dalga 20 Nisan 2024 | 101 Okunma CHP’nin ‘laiklik gömleği’ 18 Nisan 2024 | 647 Okunma Özgür Özel’den hukuk garabeti 16 Nisan 2024 | 567 Okunma CHP’deki ‘başarı’ kimi öne çıkartır? 08 Nisan 2024 | 408 Okunma İyi Parti’de Akşener gidici mi kalıcı mı? 07 Nisan 2024 | 392 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar