Bir düğün gecesi ve siyaset

Önceki akşam İstanbul Çırağan Otel'de Kübra Saruhan ve Mücahit Arslan çifti dünya evine girdi. Düğünü medyanın gündemine taşıyan, kuşkusuz damat Arslan'ın siyasi kimliğiydi. Bugün...

Önceki akşam İstanbul Çırağan Otel'de Kübra Saruhan ve Mücahit Arslan çifti dünya evine girdi. Düğünü medyanın gündemine taşıyan, kuşkusuz damat Arslan'ın siyasi kimliğiydi.
Bugün Ankara Milletvekili olan Arslan, AK Parti'nin kuruluşuyla birlikte Başkan Erdoğan'ın siyasi yolculuğunun en önemli tanığı ve vazgeçilmez danışmanıydı.
Sakinliği ve ketumluğu kadar çok yönlü ilişkileriyle de dikkat çeken farklı bir siyasi kimliğe sahipti.
Tam da bu yüzden düğün gecesi, son yıllarda pek tanık olmadığımız ama içten içe çok arzulanan bir siyasi ve toplumsal çeşitliliğin buluşmasına da vesile oldu.
Başkan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan başta olmak üzere devlet erkanından siyasete, iş ve sanat dünyasından sivil topluma 2500'ü aşkın insan oradaydı.
Nikah şahitliğini Başkan Erdoğan, Meclis Başkanı Binali Yıldırım ve eski Meclis Başkanı İsmail Kahraman yaptı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ın kıydığı nikah töreninde neredeyse yeni kabinenin tamamı vardı.
Bakanların yerlerine ulaşması bile zorlukla gerçekleşti. Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül selfi çektirmek ve el sıkmaktan yerlerine zor ulaştılar.
Düğünü ilginç kılan bir başka fotoğraf ise eski yeni bütün AK Partilileri buluşturmasıydı.
Bir yanda eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve birlikte çalıştığı ekibi, öte yanda Bülent Arınç, Beşir Atalay, Hüseyin Çelik ve Nihat Ergün gibi geçmişin öne çıkan isimleri...
Tarihi ve şık mekanı gazeteci gözüyle izlerken, gözüm hep muhalefet partilerini aradı. İlk dikkatimi çeken eski CHP genel başkanlarından Hikmet Çetin ve eşiyle birlikte masamıza oturan CHP'nin Ankara Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'di.
O büyük kalabalıkta muhalefet cephesinden başka kimler vardı göremedim ama bu iki isim ve küskün AK Partililerin bir düğünde bir araya gelmesi izleyenlerde hoş bir etki yarattı.
Benzer bir çeşitlilik iş dünyasından gelenlerde de görüldü. Ali Koç'tan Yıldırım Demirören'e Nihat Özdemir'den Ali Sabancı'ya, Erdem Timur'dan Ali Ağaoğlu'na çok sayıda iş adamı vardı.
Zarif, şık ve anlamlı bir düğün gecesiydi.
Sevgili dostum Mücahit Arslan ve eşi Kübra hanıma ömür boyu mutluluklar diliyorum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Uğur Dündar’ın öfkesi 23 Nisan 2024 | 4.608 Okunma Filistin davasında yeni dönem 22 Nisan 2024 | 1.423 Okunma CHP’de İmamoğlu vesayeti bitti mi? 21 Nisan 2024 | 717 Okunma Sivil dalga 20 Nisan 2024 | 545 Okunma CHP’nin ‘laiklik gömleği’ 18 Nisan 2024 | 659 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar