Binbaşı O.K. iddialar ve MİT meselesi

Yine FETÖ eksenli tuhaf şeylerin devreye sokulduğu günlerden geçiyoruz. Güç ve para merkezli salıvermeler, darbe davalarını sulandırma girişimleri, 15 Temmuz'da MİT'e bilgi veren Binbaşı O.K'yla ilgili iddialar ve...

Yine FETÖ eksenli tuhaf şeylerin devreye sokulduğu günlerden geçiyoruz. Güç ve para merkezli salıvermeler, darbe davalarını sulandırma girişimleri, 15 Temmuz'da MİT'e bilgi veren Binbaşı O.K'yla ilgili iddialar ve Meclis Araştırma Komisyonu'nun açıklamaları... Herkesin kafasında onlarca soru işareti var.
Bu durumu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "kontrollü darbe" ve "AK Parti'de 180 ByLockçu var" açıklamalarıyla daha da içinden çıkılmaz hale getirdi.
Bugüne kadar da ne çıkıp iddiasını ispat etti, ne de bir anlık söylenmiş bir sözdür deyip sustu. Şu çelişkisini de hatırlatmakta yarar var; hem Gazi Meclis'te CHP'lilerin darbeye karşı direndiğini söylüyor hem de o darbenin kontrollü olduğunu. Acaba hangisi doğru?
Bu çelişki ve belgesiz iddialar da doğal olarak FETÖ'nün işine yarıyor.
Yoksa Kılıçdaroğlu bunu bilerek mi yapıyor?
Eğer "Kontrollü darbe"yi ve AK Parti'deki 120-180 arası ByLockçuyu belgeleriyleaçıklamazsa işi zor, bu zan üzerine yapışır kalır.
Şimdi gelelim MİT meselesine...
Bu konuda da soru işaretlerinin haddi hesabı yok. Şu sıralarda daha çok 15 Temmuz günü MİT'e gelen Binbaşı O.K. ile ilgili şüpheler var. Buradan yola çıkıp MİT'in darbeyi bildiği ve bildiği halde önlemediği söyleniyor.
Acaba yine bir algı operasyonuyla mı karşı karşıyayız?
Diğer taraftan ben MİT'in ve Türkiye'deki diğer istihbarat birimlerinin son yıllarda önemli olayların hiçbiriyle ilgili önceden yeterli bilgi almadıklarını düşünüyorum.
Bunu da MİT'le ve o binbaşıyla ilgili daha önceki birkaç yazımda dile getirdim. Hatta bir yazının başlığı "MİT ne işe yarar?"dı.
O yazıda MİT'in eski müsteşar yardımcısı Emre Taner'in Meclis Araştırma Komisyonu'na yaptığı şu tespiti aktardım:
"Samimiyetle ifade etmeliyiz ki, olayın 15 Temmuz'da yaşanan boyuta geleceğinigösteren bilgiler alınamamıştır."
Bilgi alamayan MİT darbeyi mi kontrol edecek? 7 Şubat 2012'de kendisine kurulan kumpası bile öngörmeyen bir MİT'ten söz ediyoruz.
O yazıda darbeye teşebbüs etmek ve terör örgütüne üye olmaktan gözaltına alınan Yarbay Murat Bolat'ın şu ifadesine de yer vermiştim:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Para kuleleri, villalar ve siyasi çürüme 28 Mart 2024 | 513 Okunma “Ben Murat Kurum’u tatilde tanımadım” 26 Mart 2024 | 467 Okunma Bir mitingden daha fazlası 25 Mart 2024 | 847 Okunma Özel’in ‘genç’ darbe aşkı 23 Mart 2024 | 433 Okunma İzmir seçmenini ‘aydınlatan’ kampanya 21 Mart 2024 | 725 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar