Bahçeli’nin çıkışındaki sır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, siyasette bir kez daha ezber bozan bir çıkış yaptı. Bir siyasi aktör olarak Bahçeli'nin, zaman zaman kendi siyasi geleceğini de riske eden çıkışlar yaptığı...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, siyasette bir kez daha ezber bozan bir çıkış yaptı. Bir siyasi aktör olarak Bahçeli'nin, zaman zaman kendi siyasi geleceğini de riske eden çıkışlar yaptığı biliniyor.
2 binli yılların başında "Kasımda seçim yapılmalı" demiş ve o çıkışıyla 90'lara damgasını vuran koalisyon dönemleri biterken, kendi partisi de meclis dışı kalmıştı. 2007'de ise Meclis'e geri döndü ve 367 kuşatmasıyla siyasi krize yol açanlara inat seçim sonrası Meclis'e girerek siyasetin normal mecrasında akmasını sağladı.
Son dönemlerde de zaman zaman ilginç çıkışlarıyla topluma nefes aldırmayı sürdürdü. Şimdi de "başkanlık sistemi" tartışmalarını yeniden başlatarak gündemde. Herkesin merak ettiği soru şu; Acaba şimdiki çıkışıyla ne yapacak?
Çevremizde kritik gelişmeler yaşanırken ne oldu da Bahçeli, başkanlık meselesini gündeme getirdi? Aslında konuşmanın bütününe bakıldığında, kendi içinde tutarlı ve Bahçeli'nin daha önceki pozisyonuyla çelişmeyen açıklamalar var. Başkanlık sistemine yönelik kaygılar, Cumhurbaşkanın pozisyonuna ilişkin sert değerlendirmeler, parlamenter sistem tercihi yerli yerinde duruyor. Hatta Alpaslan Türkeş'in 9 Işık'ta dile getirdiği 'başkanlık sistemi' önerisine atıfta bulunuyor ve onu da "konjonktürel" olarak niteliyor.
Peki, durum böyleyse niye bu kadar yankı uyandırdı? Önce şu tespitinin altını çizelim: "Türkiye Cumhuriyeti'nin beka mücadelesi verdiği bugünlerde, siyasi iktidarın ve devletin en tepesinde bulunan Cumhurbaşkanı'nın hukukla ters düşmesi geleceğimiz açısından çok mahzurlu, çok tehlikelidir."

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Para kuleleri, villalar ve siyasi çürüme 28 Mart 2024 | 590 Okunma “Ben Murat Kurum’u tatilde tanımadım” 26 Mart 2024 | 467 Okunma Bir mitingden daha fazlası 25 Mart 2024 | 848 Okunma Özel’in ‘genç’ darbe aşkı 23 Mart 2024 | 433 Okunma İzmir seçmenini ‘aydınlatan’ kampanya 21 Mart 2024 | 726 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar