Aziz Nesin’den ‘Faşist CHP’ yorumu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iki alanda arka arkaya suni ama aynı zamanda tehlikeli bir gündeme imza attı. Önce Türkiye'nin yakın tarihindeki dehşetli günleri hatırlatan "Siyasi suikastlar olabilir" gibi toplumu...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iki alanda arka arkaya suni ama aynı zamanda tehlikeli bir gündeme imza attı.
Önce Türkiye'nin yakın tarihindeki dehşetli günleri hatırlatan "Siyasi suikastlar olabilir" gibi toplumu huzursuz eden bir çıkış yaptı.
Arkasından da klasik vesayet dönemi siyaset diliyle "bürokrasiye ayar" vermeye kalktı.
Her iki çıkışı da uyduruk gerekçelere dayandığı için gerilimden başka bir şey üretmedi ve doğal olarak ciddi tepki aldı.
Başkan Erdoğan, Türkiye'nin yakın tarihini de hatırlatarak şöyle diyordu: "Biz CHP'nin özlemini çektiği vesayet düzeninin defterini çoktan dürdük."
Sonra da sık sık dile getirdiği şu tespit yaptı:
"Sanıyorum bu zat Türkiye'nin hâlâ tek parti CHP'si faşizminde veya kendisinin kamu görevlisi olarak bulunduğu 28 Şubat döneminde olduğunu sanıyor."
Başkan...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Para kuleleri, villalar ve siyasi çürüme 28 Mart 2024 | 537 Okunma “Ben Murat Kurum’u tatilde tanımadım” 26 Mart 2024 | 467 Okunma Bir mitingden daha fazlası 25 Mart 2024 | 848 Okunma Özel’in ‘genç’ darbe aşkı 23 Mart 2024 | 433 Okunma İzmir seçmenini ‘aydınlatan’ kampanya 21 Mart 2024 | 725 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar