Ayhan Bilgen parti kursa ne olur?

HDP ve son 30 yıldır o geleneğin partileri PKK'yla aralarına mesafe koymadıkları, daha doğrusu koymak istemedikleri için hep siyasi tartışmaların odağında oldular. Bu biraz da bilinçli bir stratejiydi......

HDP ve son 30 yıldır o geleneğin partileri PKK'yla aralarına mesafe koymadıkları, daha doğrusu koymak istemedikleri için hep siyasi tartışmaların odağında oldular.
Bu biraz da bilinçli bir stratejiydi... Çünkü HDP gibi partileri yöneten siyasi aktörler, aslında siyasetin değil şiddetin etkili olacağına inanıyordu.
Bu yüzden de 30 yıllık tarih boyunca devlet içindeki çatlaklardan ve konjonktürel gelişmelerden yararlanarak PKK'yla ilişkisini bir baskı aracı olarak kullandı ve etkili de oldu.
Bu baskıyla hem bölge halkının hem de parti içindeki siyasi aktörlerin farklı arayışına set çekildi.
İtiraz edenler de ya Hikmet Fidan gibi öldürüldü ya da Leyla Zana gibi susturuldu.
Bu nedenle bugüne kadar PKK'nın siyasi ayağı olarak ortaya çıkan partilerin hiçbirinden ayrılan ve parti kuran olmadı.
Statükocu, vesayetçi CHP'den, hatta iktidarda olmasına rağmen AK Parti'den bile birkaç parti çıktı.
Ama PKK'nın siyasi uzantısı partilerin hiçbirinden farklı bir ses çıkmadı. PKK, dağda da ovada da şiddet, terör ve korkuyla herkesi susturdu.
O korku cehenneminde bırakın yeni partilerin kurulmasını, farklı Kürt partilerinin...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Postmodern Altılı Masa 25 Nisan 2024 | 1.282 Okunma Uğur Dündar’ın öfkesi 23 Nisan 2024 | 4.608 Okunma Filistin davasında yeni dönem 22 Nisan 2024 | 1.423 Okunma CHP’de İmamoğlu vesayeti bitti mi? 21 Nisan 2024 | 722 Okunma Sivil dalga 20 Nisan 2024 | 545 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar