Ankara’da bu havayı hiç görmedim

Öncekiler bir yana, büyük sınamaların yaşandığı son 10 yılda birçok seçim kazanıldı, birçok küresel düzeyde başarıya imza atıldı, ama hiçbirinde dün Ankara'da...

Öncekiler bir yana, büyük sınamaların yaşandığı son 10 yılda birçok seçim kazanıldı, birçok küresel düzeyde başarıya imza atıldı, ama hiçbirinde dün Ankara'da gördüğüm pozitif havayı görmedim.
Ankara'da bambaşka bir rüzgâr esiyor.
Buna yol açan şey, sadece cumhuriyetin 100'üncü yılında zor bir seçimin kazanılması değil, o seçimin iki turda bitmesiyle verilen "demokratik" mesajdı. Bu mesajla Türk halkı, daha çok Batı blokunun "demokrasi ve hukuk açığı" üzerinden Türkiye'ye yönelttiği eleştirilere sandıkta anlamlı bir cevap vermiş ve Batı'nın ezberini bozmuştu.
Nihayet uzun zamandır "diktatör" diyerek Türkiye'ye yönelik itibarsızlaştırma siyaseti izleyen Batı medyası, seçim sonrası Newsweek örneğinde olduğu gibi "İkinci tur yapan diktatör olmaz" diyerek geri adım atıyor ve sanki yeni bir dönemin işaretini veriyordu.
Ankara'da konuştuğum her siyasetçi, her bürokrat bu nedenle yeni bir başlangıçtan ve "Türkiye Yüzyılı"na yeni bir motivasyonla girildiğinden söz ediyordu.
Bu...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmamoğlu, Alevilere meydan okudu: Size ihtiyacım yok 29 Mart 2024 | 864 Okunma Para kuleleri, villalar ve siyasi çürüme 28 Mart 2024 | 625 Okunma “Ben Murat Kurum’u tatilde tanımadım” 26 Mart 2024 | 467 Okunma Bir mitingden daha fazlası 25 Mart 2024 | 848 Okunma Özel’in ‘genç’ darbe aşkı 23 Mart 2024 | 435 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar