AK Parti siyaseti kökten değiştiriyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden AK Parti'ye dönüşü AK Parti için yeni bir doğuş anlamına geldiği gibi genel siyasetin taşlarını da yerinden oynatacak derin bir değişimdi. Başta ana muhalefet CHP olmak...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden AK Parti'ye dönüşü AK Parti için yeni bir doğuş anlamına geldiği gibi genel siyasetin taşlarını da yerinden oynatacak derin bir değişimdi. Başta ana muhalefet CHP olmak üzere mevcut siyasi partiler bu gerçeği erken fark edip harekete geçerler mi bilemem ama önünde sonunda yüzleşecekler.
Çünkü artık siyaset yapma biçimi, dili ve şartları da kökten değişiyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, kongrede öncelikle kendi partisine bu yeni döneme hazır olmaları gerektiğinin sinyalini verdi. Önce kongrenin önemini dikkat çekti: "Büyük kongrelerimiz hasret giderme, parti organlarında görev alacak arkadaşlarımızı belirlemenin yanında muhasebe ve murakabe yapmanın da vesilesidir."
Sonra da siyasetle ilgili şu çarpıcı tespiti yaptı: "Vesayetin kıskacındaki siyasi partilerinmilli iradeyle irtibatları tamamen kesilmişti. Devletle siyaset, siyasetle ahlak arasındaki ilişki kirlenmişti."
Ve sözü parti teşkilatlarına getirdi: "Üye sayısı 10 milyona ulaşan bir parti 80 milyona ulaşmada sıkıntı çekemez, çekmemelidir.
Hiçbir şey insani temasın, yüz yüze görüşmenin yerini tutamaz.
Her vatandaşın halini hatırını sormalı derdini dinlemeli, her yöntemle kendileriylealakadar olmalıyız."

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Postmodern Altılı Masa 25 Nisan 2024 | 36 Okunma Uğur Dündar’ın öfkesi 23 Nisan 2024 | 4.608 Okunma Filistin davasında yeni dönem 22 Nisan 2024 | 1.423 Okunma CHP’de İmamoğlu vesayeti bitti mi? 21 Nisan 2024 | 722 Okunma Sivil dalga 20 Nisan 2024 | 545 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar