AK Parti, Babacan ve beklentiler

Ankara'da siyasetin radarları da bu sıralar bir hayli hassas... Nerede hareket var, kim yüzünü nereye dönüyor merakla izleniyor. Ancak bu izlemeye ve bazı yorumcuların aktardığı gibi sürpriz gelişmelere yol açacak ciddi bir hareketlenme de yok.

Siyaset kulislerinde daha çok S-400, F-35'ler ve ekonomi konuşuluyor.

Özellikle AK Parti çevresinde yeni parti söylemi ilgi çekmediği gibi geleceğe ilişkin bir kaygı da yok. Kabinede veya partide büyük bir değişim olacağı yönündeki beklentiler ise ertelenmiş durumda. AK Parti, enerjisini şu sıralarda ekonomiye, dış politikaya ve kurumlaşmaya vermiş görünüyor.
Bunun en önemli nedeni, yerel seçimlerde İstanbul dahil birkaç büyük şehrin kaybedilmesine rağmen AK Parti'nin oyunun yüzde 42 civarında olması.
Bir AK Partili şöyle diyor: "Kimse hayal kurmasın, AK Parti hâlâ Türkiye'nin en büyük partisi. MHP de oyunu koruyor. Ama diğer blokun önümüzdeki seçimsiz 4 yılı nasıl geçireceği meçhul. Araştırmalar o cephede yer alan partilerin içinde çok daha anlamlı bir arayış olduğunu gösteriyor. Asıl kaynama orada yaşanıyor."
Gerçekten de son yapılan kamuoyu yoklamalarında çarpıcı veriler var. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmamoğlu, Alevilere meydan okudu: Size ihtiyacım yok 29 Mart 2024 | 508 Okunma Para kuleleri, villalar ve siyasi çürüme 28 Mart 2024 | 625 Okunma “Ben Murat Kurum’u tatilde tanımadım” 26 Mart 2024 | 467 Okunma Bir mitingden daha fazlası 25 Mart 2024 | 848 Okunma Özel’in ‘genç’ darbe aşkı 23 Mart 2024 | 435 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar