ABD ne yapacak?

Türkiye'nin Afrin operasyonu 4'üncü gününde. Kolay olmayacağı bilinen ve giderek daha da zorlaşması beklenen bir operasyondu bu... Ancak içeriden ve dışarıdan gelebilecek tepkiler de hesaba katılarak ciddi bir...

Türkiye'nin Afrin operasyonu 4'üncü gününde. Kolay olmayacağı bilinen ve giderek daha da zorlaşması beklenen bir operasyondu bu... Ancak içeriden ve dışarıdan gelebilecek tepkiler de hesaba katılarak ciddi bir hazırlık yapıldığı için Afrin meselesi öyle veya böyle aşılacak.

Asıl mesele bundan sonra devreye girecek Menbiç ve Fırat'ın doğusuna yönelik operasyonda yaşanacak. Türkiye, bu konuda da kararını vermiş durumda. İşte bu noktada nasıl bir tepki vereceği merak edilen ülke ABD... Acaba Türkiye ile ABD karşı karşıya gelerek derin bir çarpışma mı yaşayacak yoksa geri adım mı atılacak?

Sokaktan siyaset mahfillerine, hayatın bütün alanlarında cevabı aranan soru bu...

ABD'nin Suriye iç savaşının başından beri sinsi bir siyaset izlediği sır değil. DEAŞ'la ilişkisi, PYD'nin önünü açması, dünyanın gözü önünde PKK ve PYD'yi silahlandırması bu sinsi siyasetin bir sonucu.

ABD'nin aklında Suriye siyasetinin devamı olarak bölgeyi yeniden dizayn etmeye yönelik bir plan olduğu, Kürt kartı ve mezhep çatışması üzerinden bir taşla birkaç kuş vurmak istediği biliniyor. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sivil dalga 20 Nisan 2024 | 101 Okunma CHP’nin ‘laiklik gömleği’ 18 Nisan 2024 | 647 Okunma Özgür Özel’den hukuk garabeti 16 Nisan 2024 | 567 Okunma CHP’deki ‘başarı’ kimi öne çıkartır? 08 Nisan 2024 | 408 Okunma İyi Parti’de Akşener gidici mi kalıcı mı? 07 Nisan 2024 | 392 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar