Küçük ilçenin büyük başarısı

Türkiye'nin nasıl bir değişim geçirdiğini görmek için Anadolu şehirlerine bakmak gerekiyor. Rahmetli Özal'la başlayan "Anadolu Aslanları" süreci birkaç Anadolu şehrinde, sanayiden ticarete, tarımdan turizme...

Türkiye'nin nasıl bir değişim geçirdiğini görmek için Anadolu şehirlerine bakmak gerekiyor. Rahmetli Özal'la başlayan "Anadolu Aslanları" süreci birkaç Anadolu şehrinde, sanayiden ticarete, tarımdan turizme inanılmaz bir sıçramaya yol açtı. AK Parti döneminde ise bu dalga bütün şehirleri kapsama alanına aldı ve bugün hangi şehre gitseniz müthiş bir dinamizmle karşılaşırsınız.
O şehirlerden biri de Kahramanmaraş... Sessiz ve derinden yol alan bu şehir pek bilinmez ama Türkiye'nin en önemli sanayi şehirlerinden biri.
Bugün bu şehirde, 1000'e yakın sanayi kuruluşu üretim yapıyor.
Enerji, tekstil, kâğıt, çimento, gıda, metal mutfak eşyaları, konfeksiyon, ambalaj, plastik, tarım, kimya ve makine sanayisinde ilk sıralarda yer alıyor. Bir dünya markasına dönüşen Mado da bu topraklarda doğmuş.
İstanbul Sanayi Odası'nın her yıl yayımladığı Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu araştırmasında K.Maraş 9 şirketle temsil ediliyor. Bu özelliğine harika doğasını ve keşfedilmeyi bekleyen Zeugma ile yarışacak tarihi eserlerini de eklemek gerekiyor. Ama bir eksiği var; tanınmıyor. İşte bunun için bir ilçe belediyesi olan Onikişubat Belediyesi, boyundan büyük bir işe imza atıyor. Dünya futbol veya UEFA şampiyonalarından sonra dünyanın en çok ilgi gören etkinliği Expo2023'ü Antalya'dan sonra K.Maraş'a getiriyor.
Bu etkinliğin tanıtım toplantısı için K.Maraş'tayız. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin açılış konuşmasını yaptığı toplantıya, AK Parti Genel Başkan Yardımcı Mahir Ünal, milletvekilleri ve çok sayıda işadamı katıldı.
Bakan Pakdemirli, 2023'te gerçekleştirilecek etkinliğe 2 milyon kişinin katılmasını beklediklerini belirtiyor ve şöyle diyordu:
"K.Maraş'a 40'tan fazla ülkeden yatırımcı ve turist gelecek. İzmir'in 2015'te Expo'yu alabilmesi için canla başla çalışan biri olarak Expo sürecinin nasıl zor olduğunu iyi biliyorum.
Bu süreçte emeği olanlara teşekkür ediyorum. Expo'yla ilimiz dünyaya açılacak ve gelişme imkânı bulacak.
Kültürel ve tarihsel varlıklarını tanıtabilecek." Mahir Ünal ise memleketi K.Maraş'ın böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmasının önemine değiniyor ve ekliyordu: "Bir ilçe belediyesi cumhuriyetin 100'üncü yılında Expo düzenliyorsa bu Türkiye'nin dünyayla ilişkisinde geldiği noktayı gösteriyor. Expo Başkanı K.Maraş'a gelerek 'Bu şehrin dünyaya tanıtılması gerekiyor' diyor. Biz büyük bir aileyiz.
Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip önderliğinde el ele ülkemizi geleceğe taşıyoruz." Şimdi gelelim bu hayalin peşinde koşan ilçe belediye başkanı Hanefi Mahçiçek'in söyleyeceklerine...
Mahçiçek, hayaliyle neyi hedeflediğini şöyle anlatıyor: "Göletinden çarşısına burayı bir yaşam alanı yapmak istiyoruz. Toplam 400 milyon liralık bir yatırım olacak. Bunun 100 milyon lirasını belediye olarak biz yapıyoruz. 200 milyon liralık kısmını özel sektör yap- işlet- devret modeli ile gerçekleştirecek. Yatırımın kalan kısmını da Tarım ve Orman Bakanlığı yapacak.
Expo bittikten sonra da alanımız 365 gün yaşayacak." Seçimin nabzı K.Maraş'a gelmişken yerel seçimlerin nabzını da tutmaya çalıştık. Doğrusu yerel gündem pek hareketli değil çünkü partiler arası bir rekabet yok.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son seçimdeki oyu yüzde 74.
AK Parti, açık ara birinci parti, MHP ikinci sırada. CHP ise İyi Parti'den bile geride. En son oyu yüzde 9.46... Bu nedenle rekabet partiler arasından çok AK Parti içinde yaşanacak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Para kuleleri, villalar ve siyasi çürüme 28 Mart 2024 | 200 Okunma “Ben Murat Kurum’u tatilde tanımadım” 26 Mart 2024 | 467 Okunma Bir mitingden daha fazlası 25 Mart 2024 | 843 Okunma Özel’in ‘genç’ darbe aşkı 23 Mart 2024 | 433 Okunma İzmir seçmenini ‘aydınlatan’ kampanya 21 Mart 2024 | 725 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar