Sabah Gazetesi Yazarı Mahmut Övür : ''28 Şubatçılar içeride ama...''

Günlerdir genç yaşta ölüme sürüklenen Enes Kaya üzerine yazılanları okuyorum. İçimizi acıtan bir ölüm karşısında bazı insanların çirkin bir biçimde siyaset yapmalarına...

Günlerdir genç yaşta ölüme sürüklenen Enes Kaya üzerine yazılanları okuyorum. İçimizi acıtan bir ölüm karşısında bazı insanların çirkin bir biçimde siyaset yapmalarına, İslam'ı ve cemaatleri topyekûn suçlamalarına doğrusu şaşırmıyorum, ama tıpkı Enes gibi ruhum daralıyor.
Böylesine acı bir olayı bile ideolojik saplantılara kurban etmeden konuşamıyoruz. Kendileri de bir "cemaat" olan laik aydınlar, gazeteciler, solcular hep birlikte ayağa kalkıp bağırıyor:
"Gerici kuşatma intihar getirdi."
"Bu bataklık kurutulmalı" ya da "Tarikat yurdunda baskı intihar getirdi."

Cumhuriyet'inden Birgün'üne neredeyse laik-sol gazete, o gazetelerde yazanlar tek bir merkezden talimat almış gibi aynı şeyi söyleyip duruyorlar. Bu nasıl özgürlükçülük, bu nasıl insani bakıştır?
Ölüm üzerinden siyaset devşirmek isteyenler, ne yazık ki o çocuğun yaşadıklarıyla ilgili değiller. Tek dertleri toptancı bir yaklaşım ve klasik ezberle dini değerleri suçlu ilan etmek. Oysa bu türden sıkışmalar, bunalımlar, anlam arayışları sadece o çevrelerde yaşanmıyor. Her toplumsal kesimde benzer sıkışmalar, bunalımlar yaşanıyor ve bu hepimizin sorunu.

Tarikatları, cemaatleri suçlu ilan edince iş bitmiyor. Bu açıdan öncelikle ailelere büyük iş düşüyor. Enes'in ailesiyle konuşamadığı ve derin bir sıkışma yaşadığı çok açık. Bu gerçeği zamanında fark etmeyen, o anne babanın şimdi nasıl bir acı, nasıl bir pişmanlık yaşadığını kimse bilemez.
Allah kimseye evlat acısı vermesin..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP’nin ‘laiklik gömleği’ 18 Nisan 2024 | 527 Okunma Özgür Özel’den hukuk garabeti 16 Nisan 2024 | 566 Okunma CHP’deki ‘başarı’ kimi öne çıkartır? 08 Nisan 2024 | 408 Okunma İyi Parti’de Akşener gidici mi kalıcı mı? 07 Nisan 2024 | 392 Okunma AK Parti’yi ne bekliyor? 06 Nisan 2024 | 704 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar