İnce ince geçti Bor’un pazarı

Cumhur ittifakı karşısındaki muhalefetin çaresizliği gün geçtikçe artıyor. Ne yapacakları belli değil. Ortak paydaları "yıkım" ama bir de aralarında müthiş bir "yalan" söyleme ve...

Cumhur ittifakı karşısındaki muhalefetin çaresizliği gün geçtikçe artıyor. Ne yapacakları belli değil.
Ortak paydaları "yıkım" ama bir de aralarında müthiş bir "yalan" söyleme ve "yanlış" bilgi verme yarışı var... Fizik öğretmeni Muharrem İnce bunu şöyle formüle ederdi: 3 Y ortaklığı...
Ama hakkını vermek gerekiyor, özellikle Muharrem İnce ile Meral Akşener'in bu seçimde yaptıkları iki tespit, hiç hafızalardan silinmeyecek.
Akşener ne diyor; "S-400'lerin Sarayı korumak için alındığı duyumu aldım. İnşallah doğru değildir."
Bu hanfendi ülkeyi yönetirse halimiz nice olur demiyorum... FETÖ'cülerin devleti yeniden ele geçireceklerini de söylemiyorum. Hatta HDP'ye selam yollamasını da bir yana bırakıyorum.
Ama şunu söylemek zorundayım; böyle bir akla sahip birini siyasetçi olarak yazmak bile zül.
Muharrem İnce çok mu farklı? Onun durumu daha da vahim. Daha önce tökezleyeceğini yazmıştım. Çokça da tökezledi. Ama en son Kütahya ve İstanbul'da kalabalıkların önüne çıkıp Türkiye'yi "uçuracak adam" rolü oynaması inanılmazdı.
O kalabalıklara şöyle diyordu: "Bordan füze yakıtı yapmamız lazım. Bordan ısıya dayanıklı cam yapmamız lazım. Bor olarak satarsan ucuza satarsın ama füze yakıtı satarsan pahalıya satarsın."
Müthiş bir fikir(!) Neden bugüne kadar kimsenin aklına gelmemiş diyeceğim ama gerçek öyle değil. Türkiye yıllardır bunu tartışıyor ve hazırlanıyor. Şimdi sonuca da gelindi.
Neredeyse aynı saatlerde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, bor madeniyle ilgili tarihi bir adımın tanıtımını yapıyor ve şu müjdeyi veriyordu:
"Eti Maden ve dünyanın bor teknolojileri alanında en büyük firmalarından biri olan Çinli Dalian Jinma ile işbirliği protokolü imzalayacak.
Bu protokol ile Balıkesir'de, yüksek teknoloji bor karbür üretim tesisi kuracağız. Bor karbür, madenden çıkan borun katma değerini 2 bin kata kadar artıracak bir teknoloji. Hammadde olarak tonu 200 dolardan başlayıp, yüksek teknolojili ürüne dönüştüğünde yaklaşık 400 bin dolara kadar çıkan bir katma değer oluşuyor." Hadi Kütahya mitinginde bunu duymadın, danışmanların da söylemedi. Peki İstanbul mitinginde hala mı duymamıştın?
Tabi asıl üzerinde durulması gereken gerçek şu; borda atılan bu adım bir günde ortaya çıkmış değil. Bir hazırlığı, bir geçmişi var bunun. Türkiye'yi yönetmek için yola çıkan bir siyasi aktörün bunu bilmesi gerekiyor.
Türkiye, enerji alanında neler yaptı, kendi kaynaklarını kullanmak için hangi adımları attı? Bunları bilmeyen biri neden aday olur anlaşılır gibi değil. Ama ne yazık ki muhalefet işin bu yanına hiçbir zaman bakmadı. Bu yüzden de 16 yıldır hep yeniliyor. İşte İnce en iyi bunu biliyor. Ne diyordu Kılıçdaroğlu için;
"Çıkmışsın yenmiş, çıkmışsın yenmiş, yenmiş de yenmiş..."
Bu tespitin güzel de keşke bir de ders çıkartsaydın. Ama ne gezer, sen de iki kez Kılıçdaroğlu'na yenilmene rağmen yine de cumhurbaşkanı adayısın.
Bu herhalde yenilen pehlivan güreşe doymaz misali siyasi genetikle ilgili. Ne demiş atalarımız "Can çıkmadan huy çıkmaz."

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Para kuleleri, villalar ve siyasi çürüme 28 Mart 2024 | 549 Okunma “Ben Murat Kurum’u tatilde tanımadım” 26 Mart 2024 | 467 Okunma Bir mitingden daha fazlası 25 Mart 2024 | 848 Okunma Özel’in ‘genç’ darbe aşkı 23 Mart 2024 | 433 Okunma İzmir seçmenini ‘aydınlatan’ kampanya 21 Mart 2024 | 725 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar