Uğur Mumcu’dan İnce’ye ABD meselesi

Türkiye çok önemli bir seçime gidiyor. Her seçimde dış politikanın, dış dünyanın etkisi olurdu ama bu kez çok daha derinden hissediliyor. Başta ABD olmak üzere, Türkiye'nin son yıllardaki...

Türkiye çok önemli bir seçime gidiyor.

Her seçimde dış politikanın, dış dünyanın etkisi olurdu ama bu kez çok daha derinden hissediliyor. Başta ABD olmak üzere, Türkiye'nin son yıllardaki yürüyüşünden rahatsız olan bütün güçler devrede... Darbe dahil her yolu denediler, şimdi sırada ekonomik kuşatma var.

Bu sadece bize özgü de değil, Brezilya'dan Rusya'ya, Hindistan'dan Güney Afrika'ya, gelişmekte olan bütün ülkelere yönelik derin bir kumpas söz konusu.

Rusya'ya yönelik ambargo sürüyor, İran'a yönelik savaş tehditleri ise kapıda. Arjantin devre dışı kaldı, ülke olarak Venezüella ise adeta ölüme mahkûm edilmiş durumda. Dünyanın en önemli petrol ülkesi açlık içinde ve insanlar Peru'ya kaçıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmamoğlu, Alevilere meydan okudu: Size ihtiyacım yok 29 Mart 2024 | 34 Okunma Para kuleleri, villalar ve siyasi çürüme 28 Mart 2024 | 625 Okunma “Ben Murat Kurum’u tatilde tanımadım” 26 Mart 2024 | 467 Okunma Bir mitingden daha fazlası 25 Mart 2024 | 848 Okunma Özel’in ‘genç’ darbe aşkı 23 Mart 2024 | 435 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar