“Mısır düşmeden Kudüs alınamazdı”

ABD Başkanı Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan etmesi aslında bölgede Arap Baharı'yla başlayan hareketlenmeyi durduran, hatta soğuk savaşın bitmesiyle İslam'ı düşmanlaştıran ABD siyasetinin...

ABD Başkanı Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan etmesi aslında bölgede Arap Baharı'yla başlayan hareketlenmeyi durduran, hatta soğuk savaşın bitmesiyle İslam'ı düşmanlaştıran ABD siyasetinin bir devamı niteliğinde.

Trump'ın içeride sıkışması bir bahane, gerçekçi değil. Çünkü bu siyaseti, 100 yıl hatta bin yıl önceden tanıyoruz. O günlerde de bugün de olaylar, bölgenin simgesel şehri Kudüs etrafında cereyan etti. Siyasal zemin de birbirinden çok farklı değildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump'ın Kudüs kararını ve bugünkü siyasi zemini değerlendirirken şöyle diyordu: "İslam dünyasındaki bölünmüşlük ve iç sorunlar da ABD'nin böyle bir karar almasını kolaylaştırdı. Irak'ta, Suriye'de yaşananlar ortada. Hakeza, Libya, Mısır, Yemen'de de ciddi sıkıntılar var. Kudüs konusunda böyle bir adım atılması, birilerinin bu durumu fırsat bildiğini gösteriyor."

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sivil dalga 20 Nisan 2024 | 53 Okunma CHP’nin ‘laiklik gömleği’ 18 Nisan 2024 | 646 Okunma Özgür Özel’den hukuk garabeti 16 Nisan 2024 | 567 Okunma CHP’deki ‘başarı’ kimi öne çıkartır? 08 Nisan 2024 | 408 Okunma İyi Parti’de Akşener gidici mi kalıcı mı? 07 Nisan 2024 | 392 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar