Kılıçdaroğlu ve vatan hainliği

ABD emperyalizminin bölgemizde kirli bir strateji izlemesi sadece bugünün gerçeği değil. Küresel güç olmaya başladığı andan itibaren dünyanın neresine el attıysa, oraya huzur gelmedi. Şimdilerde Kudüs...

ABD emperyalizminin bölgemizde kirli bir strateji izlemesi sadece bugünün gerçeği değil. Küresel güç olmaya başladığı andan itibaren dünyanın neresine el attıysa, oraya huzur gelmedi. Şimdilerde Kudüs üzerinden yine ateşle oynuyor. Bunu da bilerek yap-ı yor. Tıpkı Türkiye'ye yıllardır ve özellikle son yıllarda yaptıkları gibi.
Kudüs tuzağı bir nebze iç muhalefet tarafından görüldü ama ne yazık ki aynı tuzağın başka iç versiyonları görülmedi. Mesela ABD'nin DEAŞ, FETÖ ve PKK terör örgütlerini gözümüzün içine baka baka desteklemesi... FETÖ destekli 17-25 Aralık Darbesi'nin New York'a taşınması da bu yaklaşımın ürünü.
İran ambargosunu delme davası bilinçli biçimde arka plana itildi, yolsuzluk öne çıkartıldı. Başta CHP olmak üzere bir kısım muhalefet ve medya da bunu görmek istemedi, hatta ondan medet umdu. Bu açıdan en zavallı olan Kemal Kılıçdaroğlu'ydu. İşi öyle bir noktaya vardırdı ki, bırakın açık yalanları, koca CHP'yi iftira üretim merkezine dönüştürdü.
Alın atv ve aHaber'e söylediklerini... Kılıçdaroğlu, pervasızca binlerce emekçinin çalıştığı bu kurumları "vatan hainliği"yle suçladı. O suçlamaları izlediğimde aklıma, CHP'nin tek parti döneminden bugüne, medyayla kurduğu ilişki ve Nâzım Hikmet'in "Vatan Haini" şiiri geldi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Postmodern Altılı Masa 25 Nisan 2024 | 1.696 Okunma Uğur Dündar’ın öfkesi 23 Nisan 2024 | 4.614 Okunma Filistin davasında yeni dönem 22 Nisan 2024 | 1.423 Okunma CHP’de İmamoğlu vesayeti bitti mi? 21 Nisan 2024 | 725 Okunma Sivil dalga 20 Nisan 2024 | 547 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar