ABD’nin niyeti deşifre oldu

Rıza Sarraf davasıyla neyin amaçlandığını anlamak için sadece dünkü bazı gazete manşetlerine ve bazı siyasi aktörlerin yorumlarına bakmak yeterli. Daha ilk günden eller ovuşturularak, sevinçle...

Rıza Sarraf davasıyla neyin amaçlandığını anlamak için sadece dünkü bazı gazete manşetlerine ve bazı siyasi aktörlerin yorumlarına bakmak yeterli. Daha ilk günden eller ovuşturularak, sevinçle atılan "rüşvet" manşetleri bunu gösteriyor.
Peki, bunun İran ambargosuyla ne ilgisi var? Bu da hukuksuz ama onların derdi başka. Dertleri Türkiye... İçeride 2019'a giderken kafaları karıştırmak, dışarıda ise Türkiye'yi itibarsızlaştırmak.
Davanın ilk duruşması, Türkiye'ye kurulan, ABD, FETÖ ittifakını ve onlardan medet uman CHP tuzağını deşifre etti. Şimdi daha iyi anlaşılıyor, CHP'lilerin neden ısrarla bu davaya "yolsuzluk" davası dedikleri!
Tabii buna CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun fiyaskoyla sonuçlanan "dekontlu" salvolarını da eklemek gerekiyor. Bu da tesadüf değil. Tuzağı kuranlar kimse, bilgiyi CHP'ye verenler de onlardır. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, bu banka dekontlarını kimlerden aldığını açıklamak zorunda. İşte o zaman bugünkü CHP yönetiminin kime hizmet ettiği ortaya çıkar.
Dava görülmeye başlandığı andan itibaren ambargo değil yolsuzluk konuşuluyor ama tıpkı 17-25 Aralık Darbe günlerinde olduğu gibi bu kirli algı operasyon da fiyaskoyla bitecek. Çünkü tuzak ayan beyan ortada. Üstelik o günlerde, 17-25 Aralık darbesini anlatmak, FETÖ'nün emperyalizmin bir aparatı olduğunu izah etmek hiç kolay değildi. Şimdi durum bambaşka. 15 Temmuz'da demokrasi destanı yazan bir Türkiye halk var. O halk, ABD'nin FETÖ'ye nasıl sahip çıktığını, PKK-YPG ile Türkiye'yi kuşatmak istediğini ve DEAŞ'la kirli işbirliği yaptığını görüyor. CHP'lilerin de yüzde 40'ı aynı şeyi düşünüyor. Ve doğal olarak soruyor: "Ey ABD bizdeki yolsuzluktan sana ne?"
Bu tablonun kuşkusuz en zavallı aktörü CHP... Siyaset üretemeyen CHP yönetimi koca CHP'yi bu kirli ittifaktan medet umar hale getirdi. Bu çizgiyi sürdürdüğü sürece de ağzıyla kuş tutsa sonuç alamaz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Özgür Özel’den hukuk garabeti 16 Nisan 2024 | 564 Okunma CHP’deki ‘başarı’ kimi öne çıkartır? 08 Nisan 2024 | 408 Okunma İyi Parti’de Akşener gidici mi kalıcı mı? 07 Nisan 2024 | 392 Okunma AK Parti’yi ne bekliyor? 06 Nisan 2024 | 704 Okunma Van’da ne oldu? 04 Nisan 2024 | 1.099 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar