Altaylı: Kozinoğlu saf dışı edilmeli

Eski MİT mensubu Enver Altaylı'nın özel mektubu, FETÖ ile ilişkisinde ABD'nin dokunulmaz ortak payda olduğunu çok net ortaya koyuyor. Mektubun her satırında Rusya karşıtlığı olduğu gibi siyaset yelpazesinde merkez...

Eski MİT mensubu Enver Altaylı'nın özel mektubu, FETÖ ile ilişkisinde ABD'nin dokunulmaz ortak payda olduğunu çok net ortaya koyuyor.
Mektubun her satırında Rusya karşıtlığı olduğu gibi siyaset yelpazesinde merkez sağ veya Kemalist kesimde yer alan birçok siyasi aktör de Rusçu olarak suçlanıyor.
Bu, Altaylı ve FETÖ'nün ortak noktası. Bakın eski Başbakan Mesut Yılmaz için neler söylüyor:
"Mesut Yılmaz'ın Moskova ile iç içe olduğunu biliyoruz.

Türkmen gazını Rusya üzerinden alarak Türkmenistan'ı Moskova'ya bağımlı kılmıştır. Şenkal, Mesut, Tuncay Özkan aynı ekibin adamlarıdır." Altaylı'nın Ergenekon davasına bakışı da Rusya eksenli: "Ergenekon yapılanmasının en önemli ve üzerinde durulması gereken yönü dış irtibatlarıdır. Alemdaroğlu'nun, Doğu Perinçek'in, eski JİTEM'in dostu Avrasya'cı (Ben Avrusyacı diyorum) Aleksandr Dugin ile bunların irtibatı, bunların Moskova'daki istihbarat çevreleri ile iç içe oluşu Ergenekon yapılanmasının devlet içindeki bir Rusçu yapılanma olduğunun işaretleridir." Altaylı, Ergenekon sürecinin çok tartışmalı ve sonu hazin biten ismi MİT mensubu Kaşif Kozinoğlu'nu da aynı biçimde suçluyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Filistin ve insanlık cephesi 18 Mart 2024 | 124 Okunma Kurum’dan ‘teknoloji üssü’ atağı 17 Mart 2024 | 94 Okunma İmamoğlu’nu unutmayacak iki siyasetçi 16 Mart 2024 | 902 Okunma Çanta skandalının ‘kilit’ isimleri 14 Mart 2024 | 1.007 Okunma CHP’de paranın izini sürmek 13 Mart 2024 | 523 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar