“Korku Türbülansı”ndaki ABD ve “Kontrolsüz Çok Kutupluluk” Planı

Çöküş Sendromu” ile yüzleşmeye başlayan ABD/Batı, ciddi anlamda bir korku türbülansına girmiş durumda. Daha önceki yazılarımda da değindiğim üzere, ABD-Batı; bırakın...

Çöküş Sendromu” ile yüzleşmeye başlayan ABD/Batı, ciddi anlamda bir korku türbülansına girmiş durumda. Daha önceki yazılarımda da değindiğim üzere, ABD-Batı; bırakın “dünyanın jandarmalığı” rolünü, artık kendi güvenliğini tesis etmekte, mahallesinin bekçiliğini bile yapmakta zorlanıyor.

Avrupa’da neredeyse her gün yaşanan “terör” hadiseleri, toplumun içinde bulunduğu kitlesel paranoya ve başta mülteciler olmak üzere farklı dinden ve etnik gruplardan olan insanlara yönelik faşizan-Haçlı tutumu bunun birer göstergesi.
Dolayısıyla Batı yüzyıllar sonrası ilk defa ciddi manada korku türbülansına girmiş durumda! Bu türbülansta üç faktör oldukça önemli. Birincisi, tarihsel hafızasından bir türlü çıkaramadığı “barbarlar göçü/istilası”; ikincisi, senaryolara/hayallere dayalı korkuların her geçen gün gerçekleşme durumu; üçüncüsü ise güç inşası sürecinde akıttığı kanlarda boğulma durumu, bir diğer ifadeyle düne kadar ezdiği-sömürdüğü dünyanın kendisiyle hesaplaşmaya doğru gittiğinin artık bir sır olmaktan çıkması.
 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Yeni Dünya Düzeni”nin Çöküşü… 25 Aralık 2017 | 144 Okunma ABD Yeni Ulusal Güvenlik Stratejisindeki “Örtülü İtiraflar” 21 Aralık 2017 | 235 Okunma ABD’nin Suriye’de Bir Değil, Birden Fazla İşi Varmış! 18 Aralık 2017 | 144 Okunma ABD Kendi Pimini Çekti! 11 Aralık 2017 | 126 Okunma “Başkent Kudüs” Üzerinden “Büyük İsrail Devleti” İlan Edilmek İsteniliyor! 07 Aralık 2017 | 171 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar