Büyük Ortadoğu Projesinde “İç Savaş Butonu”na Basıldı...

Suudi Arabistan-Katar krizi ve hemen akabinde İran’da üst üste gerçekleşen terör saldırıları özü itibarıyla tek bir şeye işaret ediyor: Büyük Ortadoğu Projesi’nde (BOP) son aşamaya girildi. Bu...

Suudi Arabistan-Katar krizi ve hemen akabinde İran’da üst üste gerçekleşen terör saldırıları özü itibarıyla tek bir şeye işaret ediyor: Büyük Ortadoğu Projesi’nde (BOP) son aşamaya girildi. Bu bağlamda BOP’ta öngörülen hedefler yangından mal kaçırırcasına bir bir gerçekleştirilmeye çalışılıyor.

Zira bölge büyük bir uyanışın içinde ve eğer emperyalistler bu adımı atmazlarsa İslam jeopolitiğinin dönüşü muhteşem olacak. O yüzden büyük bir savaşa ihtiyaçları var. Bu ya etnik-mezhepsel temelli ya da eş zamanlı olarak her ikisini de ihtiva eden bir savaş şeklinde olacak.

Dolayısıyla, İslam dünyasını kendi içerisinde “Şiilik-Sünnilik” ya da “Ilımlılık-Radikallik” üzerinden mezhepsel temelli bir iç savaşa sürüklemeye çalışan “irade”, aynı zamanda bölge Kürtlüğü üzerinden etnik temelli bir savaşı daha doğrusu yüz yıllık bir “hesaplaşma”
sürecini de başlatmak istiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Yeni Dünya Düzeni”nin Çöküşü… 25 Aralık 2017 | 142 Okunma ABD Yeni Ulusal Güvenlik Stratejisindeki “Örtülü İtiraflar” 21 Aralık 2017 | 233 Okunma ABD’nin Suriye’de Bir Değil, Birden Fazla İşi Varmış! 18 Aralık 2017 | 143 Okunma ABD Kendi Pimini Çekti! 11 Aralık 2017 | 124 Okunma “Başkent Kudüs” Üzerinden “Büyük İsrail Devleti” İlan Edilmek İsteniliyor! 07 Aralık 2017 | 168 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar