Durum Berbattır

Soru: İstanbul’u nasıl buluyorsun?.. CEVAP: Cumartesi gecesi Bağlarbaşı’nda dostum Ali beye misafirliğe gitmiştim. Gece yarısından sonra saat birde döndüm. Trafik akıl almaz şekilde tıkalıydı. Bu saatte...

Soru: İstanbul’u nasıl buluyorsun?.. CEVAP: Cumartesi gecesi Bağlarbaşı’nda dostum Ali beye misafirliğe gitmiştim. Gece yarısından sonra saat birde döndüm. Trafik akıl almaz şekilde tıkalıydı. Bu saatte böyle olursa... Nüfus patlaması, trafik sıkışıklığı, betonlaşma İstanbul’u yaşanmaz bir şehir haline getirdi. Durumdan hiç memnun değilim. Memnun olanlar mı? Ne halleri varsa görsünler!
SORU: Ülkenin kültür, eğitim, sanat durumundan memnun musunuz?.. CEVAP: Hiç memnun değilim. Bizde doğru dürüst kültür olsaydı, her yıl dünya çapında ilim, irfan, kültür, araştırma kitapları yayınlanır, bunlar yabancı dillere çevrilirdi. Bana, Türkçe yazılmış ve İngilizce, Fransızca, Almancaya tercüme edilmiş bir tek düşünce, felsefe, tarih kitabı gösterebilir misiniz?

SORU: İktisadî sistemden memnun musunuz?.. CEVAP: Kesinlikle değilim. Birinci sektörün yapılaşma, betonlaşma olmasını protesto ediyorum. Ülkemizin Güney Kore gibi bir sanayi ülkesi olmasını istiyorum. Yüzde yüz millî ve yerli otomobillerimizin, dünyanın her yerinde satılmasını istiyorum. Yine yüzde yüz yerli ve millî elektronik, cep telefonu sanayii istiyorum. Ülke sermayesinin betona, lüks meskenlere gömülmesini istemiyorum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ramazan Notları 26 Mayıs 2017 | 416 Okunma Faydalı Konuları Tekrarlamak Çok İyidir 28 Aralık 2015 | 222 Okunma Savaşın Ayak Sesleri 16 Aralık 2015 | 1.862 Okunma Müsterih Olun Efendim 14 Aralık 2015 | 345 Okunma Paragraflar 07 Ekim 2015 | 218 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar