Kuzey Irak’ta neler oluyor?

Kuzey Irak’ta Barzani kullanılarak Suriye’de olduğu gibi bir yangının ve muhtemel felaketlerin kıvılcımı çakılmıştır. Bu yangında Barzani ve avanesi yanacaktır. Geçmişte emperyalist...

Kuzey Irak’ta Barzani kullanılarak Suriye’de olduğu gibi bir yangının ve muhtemel felaketlerin kıvılcımı çakılmıştır. Bu yangında Barzani ve avanesi yanacaktır. Geçmişte emperyalist güçler haçlı orduları ile bir ülkeyi işgal ederlerdi. Son yıllarda savaşları kendi yapmıyor. Taşeronlara havale ediyor. Önce o ülkeyi çeşitli usullerle demografik yapısını yani nüfus durumunu bozuyor. Ardından kullanılacak etnik topluluğu bir bölgede çoğaltıyor. Bu arada diğer etnik grupları göçe zorluyor ya da katliam yaparak bölgede imha ediyor. Ve kullandıkları etnik azınlığa önce özerklik sonra bağımsızlık vereceğini vaad ediyor ama bu hep kağıt üzerinde kalıyor. Böylece o ülkeyi vesayeti altına alıyor.
Geçmişte Erivan ve Ermenistan yüzde 80 Türk yurdu idi. Katliam ve sürgün ile Ermenistan yaptılar. Bengaldeş Pakistan’ın bir parçası idi. Doğu Timor Endonezya’nın toprağı idi. Sonradan ayırdılar. Kırım aynı usulle Rusya’nın oldu. Sudan’ı da böyle ayırdılar. Kıbrıs’ta Rumlar azınlık idi. Katliam ve göçlerle Rumları çoğunluk yaptılar. Bu yapılanlara çok daha fazla misal verilebilirse de burada nokta koyalım.
Şu anda ABD Kuzey Suriye’de ve yine ABD ve İsrail Kuzey Irak’ta 2. Ve 3. İsrail kurmak için son derece tehlikeli, bölgeyi adeta yangın yerine çevirecek bir faaliyetin içindedirler. Türkiye- Irak- İran bu faaliyete karşı işbirliği içindedir ve İnşallah bunları hezimete uğratacaklardır. Peki bu yıkımda on binlerce kişi ölecek, yetim ve dul kalacak. Şehirler enkaz haline gelecek. Neden? Yahudi kökenli Barzani’nin şöhret ve makam hırsı mı? Yoksa Nil’den Fırat’a Büyük İsrail için mi?
İslamiyette kavimler vardır ve her insanın kavmini sevmesi tabii hakkıdır. Ama bütün Müslümanların milleti “Millet-i İslam”dır. İslamiyetten uzaklaşmış Müslüman ülke liderleri Müslümanları bölüyorlar. Allahü teala’nın “Tefrikaya düşmeyin, bölünmeyin” emrine isyan ediyorlar. Kaldı ki Hıristiyan Batı giderek birleşiyor. Dökülen kan ve gözyaşlarının ve çekilen çilelerin hesabı devleti idare edenlerden sorulacaktır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Gelişen ekonomimiz... 20 Nisan 2018 | 197 Okunma Gelişen ekonomimiz... 24 Ocak 2018 | 307 Okunma Orta Doğu’da fitne kaynağı 21 Ocak 2018 | 2.581 Okunma Afrin operasyonu 19 Ocak 2018 | 4.339 Okunma Ekonomide son durum... 17 Ocak 2018 | 398 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar