İlahi bir ceza mı?

Gayb, Allahü tealaya aittir. Gaybı bilemeyiz. Ancak tahmin etmek caizdir. ABD’nin tarihi, soykırımlar, katliamlar, zulüm ve sömürü tarihidir. Dünyanın hangi köşesinde ABD varsa orada kan, gözyaşı, katliam ve soygun...

Gayb, Allahü tealaya aittir. Gaybı bilemeyiz. Ancak tahmin etmek caizdir. ABD’nin tarihi, soykırımlar, katliamlar, zulüm ve sömürü tarihidir. Dünyanın hangi köşesinde ABD varsa orada kan, gözyaşı, katliam ve soygun vardır. Yüz milyonlarca insanın kanı ve gözyaşı kasırga şeklinde ABD’yi boğacaktır. Allahü teala “İhmal etmez imhal eder.” Tövbeleri ve doğru yolu bulmaları için mehil (mühlet) verir.
Harvey ve Irma kasırgaları ABD’yi ezip geçmiştir. Son derece büyük ekonomik zarar vermiştir. Ama bunlar muhtemel felaketlerin ilk sinyali ve son derece küçük ikazıdır. Dünyanın en büyük yanardağı Amerika’da "Millî Park"ın altında taş bir kütlenin altındadır. Ve her yıl az da olsa zemine doğru yükseliyor. Şayet patlarsa ABD’nin yarısı enkaza dönüşür.
ABD’nin Texas eyaletinde Harvey kasırgası ülkede son 50 yılın en büyük felaketi olmuştur. Texas Valisi Greey Abbott’un açıklamasına göre Harvey kasırgasının zararı 180 milyar dolardır. Tarım ve hayvancılık çökmüştür. 50 kişi ölmüştür. 200 bine yakın bina hasar görmüştür. 1 milyon insan tahliye edilerek barınaklara yerleştirilmiştir.
Bu kasırgadan ülkenin en büyük petrol rafinerisi, dolayısıyla Amerikan ekonomisi çok zarar gördü. Petrol fiyatları arttı ve benzin kıtlığı yaşandı. Yerleşim merkezlerinin altyapı tesislerinin onarılması en erken 3 yıl sonra bitecek. Texaslılar Trump’un ilgisizliğinden şikâyetçiler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Gelişen ekonomimiz... 20 Nisan 2018 | 195 Okunma Gelişen ekonomimiz... 24 Ocak 2018 | 305 Okunma Orta Doğu’da fitne kaynağı 21 Ocak 2018 | 2.579 Okunma Afrin operasyonu 19 Ocak 2018 | 4.338 Okunma Ekonomide son durum... 17 Ocak 2018 | 396 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar