ABD adına vekalet savaşı

Trump iktidarı Orta Doğu’da DEAŞ ile mücadele yalanı ve maskesiyle Türkiye’ye karşı PKK ve onun Suriye’deki kolu olan PYD-YPG’yi kullanarak bir savaş açmanın hazırlık safhasındadır....

Trump iktidarı Orta Doğu’da DEAŞ ile mücadele yalanı ve maskesiyle Türkiye’ye karşı PKK ve onun Suriye’deki kolu olan PYD-YPG’yi kullanarak bir savaş açmanın hazırlık safhasındadır. Güneydoğu Anadolu’da yüze yakın mağarada ele geçirilen silahlar PYD’ye verilen silahlarla aynı seri numarasına sahiptir. Önce 100 tır sonra 75 tır dolusu silah aslında PKK içindir. Rakka bahanedir. NATO üyesi olan ABD aynı ittifakın üyesi Türkiye’nin düşmanıdır. Biz masada söylenen yaldızlı sözlere değil sahadaki faaliyetlere bakarız. PKK’yı kuran ve 90’lı yıllarda dağılmak üzere iken yeniden para, silah ve siyasi destek ile himaye eden ABD’dir. Kandil bile bunu defalarca itiraf etmiştir. Yalnız ABD değil başta Almanya olmak üzere Avrupa Birliği ülkeleri de PKK’nın safındadır. Silah başta olmak üzere her türlü desteği yapmaktadırlar.
ABD’nin düşmanlığı yeni değildir. İlk Türkiye’de seçimle işbaşına gelen Demokrat Parti iktidarına yapılan darbenin üst aklı olmasıyla başlar. 27 Mayıs 1960, 12 Eylül 1980, 28 Şubat, Taksim Gezi olayları, 17-25 Aralık yargıya darbe teşebbüsü ve 15 Temmuz darbe kalkışmasının arkasında hep ABD vardır. Tanzimat’tan AK Parti iktidarına kadar ABD ve AB’nin arka bahçesi ve uysal bir sözde müttefiki idik. Onlar ne derse evet dedik. Seyyid Kamran İnan’ın “Evet Diyebilen Türkiye” adlı kitabında vesikalarla bunu ispat eder. İlk “Hayır”ı Erdoğan söylemiştir. İşte bu yüzden asıl hedef Erdoğan’dır. ABD’ye göre Erdoğan suçludur. İngilizler Lozan Antlaşmasıyla Türkleri sınırlarına hapsetmiş ve "Yurtta sulh cihanda sulh" propagandasıyla elini kolunu bağlamıştır. Ama Erdoğan sonrası Türkiye’nin, Somali, Katar, Sudan’da askerî üsleri, Irak ve Suriye’de askerleri var. ABD, AB ekonomisi çökerken Türkiye mega projelerle ekonomide gelişiyor. Batı'nın pazarı idik şimdi bütün dünyayı pazar hâline getirdik. Sadece Afrika ile ihracat son 15 yılda yüzde 400 arttı. Ve Batı kültür potasında uyutulan Türk halkı giderek millî ve manevi değerlerine sahip çıkıyor.
PKK ile 30 yıldır Türkiye’yi dizleri üzerine çökertmek istediler. PKK’nın verdiği zarar en az 400 milyar dolardır. Akkuyu Nükleer Santrali'nin maliyeti 22 milyar dolardır. ABD, AB, Almanya ve onların uşakları 20 tane nükleer santral yapacak kadar paramızı terörü önlemek adına harcatmışlar. PKK’nın şehit ettiklerinin sadece 1 tanesinin değeri yanında 400 milyar dolar toz zerresi dahi olmaz. 15 Ağustos 1984’ten bu yana 33 yılda 100 bin terör saldırısı oldu. 9 bin güvenlik görevlisi şehit oldu. Beşikteki bebeler dâhil 7500 sivil hayatını kaybetti. 2017’nin Mayıs ayına kadar 10 bin 772 terörist etkisiz hâle getirildi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Gelişen ekonomimiz... 20 Nisan 2018 | 197 Okunma Gelişen ekonomimiz... 24 Ocak 2018 | 307 Okunma Orta Doğu’da fitne kaynağı 21 Ocak 2018 | 2.581 Okunma Afrin operasyonu 19 Ocak 2018 | 4.339 Okunma Ekonomide son durum... 17 Ocak 2018 | 398 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar