Barzani’nin Kerkük hüsranı

İsrail hariç bütün ülkelerin samimi ya da gayri samimi karşı olduğu bağımsızlık referandumunun birkaç gün öncesi Barzani’nin Yahudi lobisi mensubu olan danışmanının evinde CIA ve...

İsrail hariç bütün ülkelerin samimi ya da gayri samimi karşı olduğu bağımsızlık referandumunun birkaç gün öncesi Barzani’nin Yahudi lobisi mensubu olan danışmanının evinde CIA ve MOSSAD’la yapılan gizli toplantıda alınan kararlarda Kerkük, Barzani’nin başkenti olarak ön görülmüştü. PKK, PYD ve Peşmerge birleşerek ordu oluyor ve Musul’da Barzani’nin devletine katılıyordu. (Diğer 10 maddeyi şimdilik yazmıyorum.)

Hayal âlemi ile gerçek hayat arasında uçurum vardır. Arada köprü kuramayan hüsrana uğrar. Irak ordusunun Kerkük’te hâkimiyet kurması Şii milislerin dışarıda kalması sevindiricidir. Bu harekât Arap-Kürt çatışması değildir. Irak’ın toprak ve siyasi bütünlüğü ve Bağdat’ın otoritesini yeniden kurma operasyonudur.

Son derece kritik günler yaşıyoruz. Barzani yalnız Kuzey Irak Kürt Bölgesini değil Irak’ı ve Orta Doğu’yu bir ateş uçurumuna bilerek ve isteyerek atıyor. DEAŞ ile mücadele maskesi altında Kerkük’e Peşmergeleri yığmıştı. Irak Bağdat iktidarının 6 maddelik isteğini reddetti. Barzani ve iktidarı emrivaki ile Kerkük’ü ele geçireceğini zannediyorsa bu hayali hüsranlarla neticelenecektir. Ama bu, pahalıya mal olacaktır.
Barzani gibi Saddam da "ABD’nin Lawrence’si" idi. Irak’ın yıllardır başına gelen fitne, felaket ve çilelerin kapısını açtı. Uzun yıllar ABD’ye hizmet etti. Turgut Özal, Saddam’ın kulağına bir şeyler fısıldadı. Saddam ABD’ye cephe aldı ama onu kullananlar sonunu hazırladılar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Gelişen ekonomimiz... 20 Nisan 2018 | 195 Okunma Gelişen ekonomimiz... 24 Ocak 2018 | 307 Okunma Orta Doğu’da fitne kaynağı 21 Ocak 2018 | 2.580 Okunma Afrin operasyonu 19 Ocak 2018 | 4.339 Okunma Ekonomide son durum... 17 Ocak 2018 | 398 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar