Zincirleme gelişmeler

Medyadan uzak kaldığımız son iki-üç hafta zarfında pek mühim gelişmeler yaşandı.Gerek iç ve gerekse dış bağlantılı hadiselerin başında, şüphesiz Suriye topraklarında kara...

Medyadan uzak kaldığımız son iki-üç hafta zarfında pek mühim gelişmeler yaşandı.
Gerek iç ve gerekse dış bağlantılı hadiselerin başında, şüphesiz Suriye topraklarında kara harekâtını netice veren “Fırat Kalkanı” operasyonudur.

Bunun yanı sıra, bölge ve dünya ülkeleriyle sürdürülen diplomatik münasebetler, şu dönemde son derece önem arz ediyor.

Bu konuya aralıklı da olsa temas etmenin lüzûmu, zarureti ortada.

* * *

Öte yandan, “15 Temmuz Saldırıları” sonrasında ülke çapında ilân edilen OHAL ve bununla bağlantılı olarak icrâ edilen KHK’lara istinaden sürdürülen operasyonlar, farklı ve yeni boyutlar da kazanarak hayatı derinden etkilemeye devam ediyor.

Sosyal sarsıntılara, hatta aile fâcialarına yol açan bu zincirleme etkileşimlerin teşkil ettiği bazı tabloları şu şekilde sıralamak mümkün: Ailenin yükünü omuzlayan kimi anne, ya da baba, şüpheye veya yetersiz delillere istinaden işten-meslekten ihraç ediliyor. Maaşı kesiliyor. Bütün özlük hakları sıfırlanıyor. Kimi içerde tutuluyor; dışarıda olanlar da “damgalı” olduklarından hemen hiçbir sektöde iş bulamıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Meşrûtiyetten önceki Şûrâ 01 Nisan 2018 | 247 Okunma Türk Ocakları ve Barbaros heykeli 25 Mart 2018 | 169 Okunma İki Çanakkale var 18 Mart 2018 | 169 Okunma Yeşilaycıydı; katledildi 05 Mart 2018 | 206 Okunma Seferberlik hâli 27 Şubat 2018 | 235 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar