Yol değil, yolsuzluk endişesi

Büyük şehirler başta olmak üzere, ülkenin hemen her tarafı “parsel parsel” tâlân edildikten sonra, anlaşılan o ki sıra Karadeniz Yaylalarına geldi.Ne var ki, çetin bir direniş sergileyen bölge...

Büyük şehirler başta olmak üzere, ülkenin hemen her tarafı “parsel parsel” tâlân edildikten sonra, anlaşılan o ki sıra Karadeniz Yaylalarına geldi.
Ne var ki, çetin bir direniş sergileyen bölge halkı “Karadeniz geçilmez!” diyor. Dahası, “Yol yeşilken dönün!” diye haykırıyor.

O güzelim yaylaları iğdiş etme, temiz çevreyi kirletme, ekolojik dengeyi bozma, rant hesaplaşmalarına yol açma endişesini uyandırdığı için, Karadeniz halkı ayaklandı ve Türkiye’nin en uzun “yayla yolu” projesine karşı, ortaya ciddî ve keskin bir tavır koydu.

* * *

Sekiz yaylayı birleştirmeyi hedefleyen “Yeşil Yol Projesi”nden söz ettiğimizi tahmin etmişsizin.

Yaklaşık iki yıldır gündemde olan bu projeye göre, Doğu Karadeniz bölgesinde yer alan hemen bütün vilayetlerin sınırlarını dolaşacak 2.600 km’lik bir “yayla yolu” tasarlanıyor.

Söz konusu yoldan farklı ölçülerde nasibini alacak olan iller şunlar: Samsun, Ordu, Giresun, Bayburt, Trabzon, Gümüşhane, Rize, Kars, Artvin.

“Yeşil Yol” projesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Kalkınma Bakanlığı’nın katkılarıyla ve Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi (DOKAP) tarafından, tahminen 3-4 yıllık bir zamanda zarfında hayata geçirilmesi ön görülüyor.

Projesi tamamlanan ve fiiliyata geçirilmeye çalışılan, ancak şiddetli bir reaksiyonla karşılaşan bu projenin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği henüz belli değil.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Meşrûtiyetten önceki Şûrâ 01 Nisan 2018 | 247 Okunma Türk Ocakları ve Barbaros heykeli 25 Mart 2018 | 169 Okunma İki Çanakkale var 18 Mart 2018 | 169 Okunma Yeşilaycıydı; katledildi 05 Mart 2018 | 206 Okunma Seferberlik hâli 27 Şubat 2018 | 235 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar