Yeni Meclis’in halet-i ruhiyesi

Yeni Meclis hızlı başladı. 7 Haziran sonrasında teşekkül eden Meclis’le kıyaslanmayacak derecede elini çabuk tuttu. Bir ay gibi çok kısa bir süre içinde hemen her şey tamamlandı ve işler hal yoluna...

Yeni Meclis hızlı başladı. 7 Haziran sonrasında teşekkül eden Meclis’le kıyaslanmayacak derecede elini çabuk tuttu.

Bir ay gibi çok kısa bir süre içinde hemen her şey tamamlandı ve işler hal yoluna girdi.

Özetle: Hiç aksamasız şekilde olmak üzere, önce 1 Kasım’da seçilen milletvekilleri toplandı. Resmî açılış yapıldı. Yeminler edildi. Meclis Başkanlığı seçimi yapıldı. Yeni kabine kuruldu. Meclis’te hükûmet programı okundu. Güven oylaması yapıldı ve yeni hükümet güvenoyu alarak çalışmalarına başladı.

Bütün bu iş ve işlemler aksamasız şekilde cereyan ettiği gibi, hemen hiç gerilim de yaşanmadan tamamlanmış oldu. Ülke ve milletimiz için hayırlı uğurlu olsun.

Güzel ve net konuşmalar; buruk ve şüpheli dinlemeler

Brüksel dönüşü bir dizi açıklamalarda bulunan Başbakan Davutoğlu, hemen her durakta, her fasılda gayet güzel şeyler söyledi.

Özellikle, güvenoylaması sonrası teşekkür için çıktığı Meclis Kürsüsündeki “birlik-beraberlik” temalı konuşması, takdir ve hayranlık uyandıracak türdendi.

Cidden, çok açık konuştu ve çok da sıcak mesajlar verdi. Muhalefet liderlerini her konuda bilgilendirmeye çalışacağını söyledi. Kendilerine oy versin vermesin, bütün vatandaşlara eşit muamelede bulunmaya gayret göstereceklerini tekrarla ifade etti. Ve, buna mümasil çok alkış alan mesajlarla konuşmasını tamamladı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Meşrûtiyetten önceki Şûrâ 01 Nisan 2018 | 242 Okunma Türk Ocakları ve Barbaros heykeli 25 Mart 2018 | 169 Okunma İki Çanakkale var 18 Mart 2018 | 168 Okunma Yeşilaycıydı; katledildi 05 Mart 2018 | 204 Okunma Seferberlik hâli 27 Şubat 2018 | 235 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar