Ulaşım (trafik) rahatladı mı?

İstanbul’un iki yakası arasında tâ 1970’ten bu yana yapılagelen asma köprü ve tünellerin her biri, esasında birer medeniyet harikası eserler niteliğinde.Bunları görmemek körlük, takdir etmemekse...

İstanbul’un iki yakası arasında tâ 1970’ten bu yana yapılagelen asma köprü ve tünellerin her biri, esasında birer medeniyet harikası eserler niteliğinde.
Bunları görmemek körlük, takdir etmemekse nankörlüktür.

Bununla beraber, bu eserlerin yapılması, tek başına fazla bir kıymet ifade etmez. Köprü ve tünellerin, ayrıca geçiş ücreti ve çevre ile entegrasyonu, yani bağlantı yollarının yapılması da önemli.

Ana tünellerin, ayrıca muhtelif yönlere açılan çıkış tünelleri; köprülerin de muhtelif yönlerle bağlantısını sağlayacak ana arter ve yan yollarının yapılması icap ediyor.

Aksi halde, karşıdan karşıya ne ulaşım kolaylaşır, ne de trafik yoğunluğu giderilmiş sayılır.

Şimdiki vaziyete baktığımızda, 3. Köprü ve Avrasya Tüneli’ne rağmen, ne yazık ki yoğunluk ve karmaşanın yanı sıra, yekûn masraf ve yol eziyeti daha da artmış, hatta katmerli hale geliş olduğunu görmekteyiz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Meşrûtiyetten önceki Şûrâ 01 Nisan 2018 | 247 Okunma Türk Ocakları ve Barbaros heykeli 25 Mart 2018 | 169 Okunma İki Çanakkale var 18 Mart 2018 | 169 Okunma Yeşilaycıydı; katledildi 05 Mart 2018 | 206 Okunma Seferberlik hâli 27 Şubat 2018 | 235 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar