Üçüncü Said’in Emek’dar Hamza’sı

Emirdağ’lı Demokrat Nur Talebelerinden merhum Hamza Emek Ağabeyden söz ediyoruz.Haziran 1991’de 70 yaşlarında iken Hakk’ın rahmetine kavuşan bu aziz ağabeyimizden daha evvel de çeşitli vesilelerle...

Emirdağ’lı Demokrat Nur Talebelerinden merhum Hamza Emek Ağabeyden söz ediyoruz.
Haziran 1991’de 70 yaşlarında iken Hakk’ın rahmetine kavuşan bu aziz ağabeyimizden daha evvel de çeşitli vesilelerle bahsetmiştik.

Şimdi ise, Hamza Ağabeyin muhtereme kızı Şirin Emek Ablamızın bir arzusu, bir talebi vesile oldu:

Merhum Babasının hayat ve hatıratını ihtiva eden bir kitap çalışması ikmâl edilmek üzere. Bu sebeple, kitapta bizim duygu ve düşüncelerimize de yer vermeyi arzu ettiklerini bildirdiler. Biz de kemâl-i memnuniyetle kabul ettik.

* * *

1957 doğumlu olan Şirin Ablamızın ismini Üstad Bediüzzaman koymuş. Bu hususla ilgili kendi ifadeleri şöyledir: “Biz beş kız kardeşiz. Ablalarım var. Erkek kardeşimiz hiç olmadı. Annem benimle iken, haliyle o zaman erkek evlât bekleniyormuş. Kız olunca, babam hızla çıkıp Üstad’ın evine varmış. Fakat, babam daha ‘Efendim bir kızımız oldu’ diyemeden, Üstad şu mukabelede bulunmuş: ‘Biliyorum kardaşım, kızımız geldi, Şirin’imiz geldi. Adını Şirin koyalım ki, gözümüze şirin gelsin.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Meşrûtiyetten önceki Şûrâ 01 Nisan 2018 | 247 Okunma Türk Ocakları ve Barbaros heykeli 25 Mart 2018 | 169 Okunma İki Çanakkale var 18 Mart 2018 | 169 Okunma Yeşilaycıydı; katledildi 05 Mart 2018 | 206 Okunma Seferberlik hâli 27 Şubat 2018 | 235 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar