Travmatik gelişmeler...

Siyasî iktidarın tâ başından beri süre gelen “geri adım”lı U dönüşlü karakteristik yapısını biliyorduk.Nitekim, zaman zaman bunları nazara vermeye de çalıştık. Ne var ki...

Siyasî iktidarın tâ başından beri süre gelen “geri adım”lı U dönüşlü karakteristik yapısını biliyorduk.
Nitekim, zaman zaman bunları nazara vermeye de çalıştık.

Ne var ki, özellikle son günlerde şahit olduğumuz U dönüşleri, birçok kesimde “travmatik” bir etki yaptı.

İnsanlar şokta. Ne olup bittiğine bir türlü mâna veremiyor.

İşte, bir yönüyle travmatik, bir cihetiyle dramatik, aslında bir yönüyle de trajikomik sayılabilecek o tuhaf gelişmelerden bir potpuri.

* * *

Travmatik derecede şaşkınlık yaşayan insanlarımız, oldum olası “İsrail karşıtlığı” üzerinden siyaset yapan mevcut iktidarın, İsrail Devleti ile bu derece bir yakınlık içine gireceğine asla ihtimal veremiyorlardı.

Hani, “Rüyâsında görse inanmayacak”ları türden bir durum. Hele hele, 2010’da yaşanan Mavi Marmara Fâciasının bu derece basite düşürüleceği ve bu kadar ucuza satılacağı hususu, kimsenin aklına-hafsalasına sığmıyor.

Bir de, aradan altı sene geçtikten sonra, tutup İHH’ya dönük olarak da hiç beklenmedik tonda ağır tenkitlerin yapılması, adeta yaraya tuz-biber ekti.

* * *

Bazı hafızalarda silinmiş olsa da, arşiv kayıtlarında aynen duruyor: Zamanın Başbakanı Erdoğan, İHH’nın organizasyonu ile Filistinlilere insanî yardım götüren Mavi Marmara gemisine kendilerinin izin verdiğini çok açık bir şekilde ifade ediyor.

Şimdi ise, İHH’lılara dönüp “Siz o gemiyi, zamanın Başbakanından izin alarak mı götürdünüz?” şeklinde fırça çekiyor.

Şiddetli travmalar, bazılarında sendromlara yol açtı. Pek yakında, bu fecâatin açık belirtilerini herkes görmeye başlayacak.

* * *

İsrail bağlantılı olarak yaşanan bu dramatik gelişmelerin bir benzeri de Rusya ve Mısır ile yaşanıyor. Sırada, insanlarımızı şoke edecek başka örnekler de var.

Daha düne kadar Putin ve Rusya hakkında neler söylendiğini çoğunuz hatırlarsınız.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Meşrûtiyetten önceki Şûrâ 01 Nisan 2018 | 247 Okunma Türk Ocakları ve Barbaros heykeli 25 Mart 2018 | 169 Okunma İki Çanakkale var 18 Mart 2018 | 169 Okunma Yeşilaycıydı; katledildi 05 Mart 2018 | 206 Okunma Seferberlik hâli 27 Şubat 2018 | 235 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar