Tesbih taneleri ve ‘imam’e

Dünkü yazıda da kısaca temas etmiştik: Pazar günkü dev Yenikapı Mitingini organize ettiği belirtilen Sivil Dayanışma Platformu Başkanı Ayhan Ogan, açılış sadedinde yaptığı hararetli...

Dünkü yazıda da kısaca temas etmiştik: Pazar günkü dev Yenikapı Mitingini organize ettiği belirtilen Sivil Dayanışma Platformu Başkanı Ayhan Ogan, açılış sadedinde yaptığı hararetli konuşmada, daha çok Cumhurbaşkanı Erdoğan’a atıflarda bulundu.
Bir ara, Reis Erdoğan için “tesbihin imamesi” benzetmesini yaptı. Reis’in etrafında kenetlenmiş olanları da tesbihin tanelerine benzetti: “Kimsenin elini tesbihe de, imameye de dokundurtmayız” meâlinde nidâî sözler sarf etti. Hiç kimse çıkıp da bu sözlere bir itirazda bulunmadı. Tam aksine, duygulu anlar yaşandı ve adeta alkış tufanı koptu.

Esasen, aynı siyasî kulvarda koşturanların gözünde Sayın Erdoğan bu hareketin sadece lideri, başkanı, reisi, imamesi değildir; kendini tutamayıp onu “siyaset mehdisi”, hatta “elçi” diye ilân edenler bile var.

Bunları duyup gördükçe, “saff-ı evvel”den merhum ağabeylerimizin tekrâren söylediği şu sözleri zihnimde resm-i geçit yapıyor: “Kardeşim! Seçimlerde biz şeyhülislâm seçmiyoruz; imam, müftü seçmiyoruz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Meşrûtiyetten önceki Şûrâ 01 Nisan 2018 | 247 Okunma Türk Ocakları ve Barbaros heykeli 25 Mart 2018 | 169 Okunma İki Çanakkale var 18 Mart 2018 | 169 Okunma Yeşilaycıydı; katledildi 05 Mart 2018 | 206 Okunma Seferberlik hâli 27 Şubat 2018 | 235 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar