Söz dinletmenin zorlaştığı zamanda

Şu sıralar insanlarımıza lâf anlatmanın, söz dinletmenin en zor olduğu bir vetireden (süreçten) geçiyoruz.Yara sıcak, acılar taze, tansiyon yüksek, gerginlik had safhada... Bir hiç uğruna akıtılan...

Şu sıralar insanlarımıza lâf anlatmanın, söz dinletmenin en zor olduğu bir vetireden (süreçten) geçiyoruz.
Yara sıcak, acılar taze, tansiyon yüksek, gerginlik had safhada...

Bir hiç uğruna akıtılan mâsum kanların yurdun dört bir yanını sarıp sarmaladığı böylesi zamanlarda, söylediklerinizin çoğu boşa akıp gidiyor. Anlattıklarınız muhatabınıza tesir etmiyor.

Düşünceler sığlaşmış, fikirler basite indirgenmiş; insanlarımız, âdeta sloganik cümlelerin mengenesine sıkıştırılmış durumda.

Aynen, 31 Mart Vak’asındaki kaotik durum gibi, anarşi hali, kargaşa hali gibi... Kimseye doğru dürüst lâf anlatamıyor, dinletemiyorsunuz.

(Üstad Bediüzzaman, Rumî 31 Mart günü uzaktan gözlemiş olduğu söz konusu anarşi ve kargaşa hali karşısında, İstanbul şehir merkezinden uzaklaşarak önce Bakırköy taraflarına, ardından Anadolu’ya geçmek üzere trenle İzmit’e gidiyor.)

Çığırtkanlık yapanların, gerilimi tırmandıranların, ortalığı toza dumana katanların sayısı çok değil; lâkin gürültüleri çok fazla çıkıyor.

Kitleleri sağduyuya dâvet edenlerin, itidâl çağrısı yapanların sayısı şüphesiz çok daha fazla; fakat, inisiyatif kullanmada ve tesir icra etmede ciddî eksiklikler, yetersizlikler var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Meşrûtiyetten önceki Şûrâ 01 Nisan 2018 | 242 Okunma Türk Ocakları ve Barbaros heykeli 25 Mart 2018 | 169 Okunma İki Çanakkale var 18 Mart 2018 | 168 Okunma Yeşilaycıydı; katledildi 05 Mart 2018 | 204 Okunma Seferberlik hâli 27 Şubat 2018 | 235 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar