Sorun çözücünün kendisi sorun

Kendini yıllardır “sorun çözme” mevkiinde gören kibirli siyaset için söylüyorum:Bundan sonra, daha ülkenin ciddi hiçbir sorununu çözemezler. Çünkü, bizâtihi kendileri çözülmesi...

Kendini yıllardır “sorun çözme” mevkiinde gören kibirli siyaset için söylüyorum:
Bundan sonra, daha ülkenin ciddi hiçbir sorununu çözemezler. Çünkü, bizâtihi kendileri çözülmesi gereken bir “sorun” haline geldiler.

İşte size bunun inkâr edilmez delilleri ve açık, bâriz bazı örnekleri...

“Ben söylemiştim” saplantısı

Özellikle son bir sene içinde dillerine pelesenk ettikleri sloganik bazı cümlelerin, saftirik vatandaşların ağzında nasıl bir şekil aldığını şöyle bir hatırlayalım:

“Adam haklı kardeşim! Seçimde çıkıp söyledi ‘Biz Başkanlık Sistemine geçmek istiyoruz’ diye...”

“Adam haklı birader! Referandum kampanyasında çıkıp açık açık söyledi ‘Ben farklıyım, ben yan gelip yatmam, ben her konuda yine çıkıp konuşurum...’ diye.”

“Bence adam çok haklı. Çünkü, referandumda çıkıp bağıra bağıra şunları söyledi: ‘Ben tarafsız olmam. Ben milletimin tarafıyım. Neyin zararlı, neyin faydalı olduğunu milletime çıkıp söylerim.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Meşrûtiyetten önceki Şûrâ 01 Nisan 2018 | 245 Okunma Türk Ocakları ve Barbaros heykeli 25 Mart 2018 | 169 Okunma İki Çanakkale var 18 Mart 2018 | 169 Okunma Yeşilaycıydı; katledildi 05 Mart 2018 | 206 Okunma Seferberlik hâli 27 Şubat 2018 | 235 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar