“Son terörist” tuzağı

Başımızdaki ekâbirler bas bas bağırıp duruyor: “Son terörist de etkisiz hale getirilinceye kadar bu mücadele devam edip gidecek!”Buradaki “etkisiz” tâbiri, “ya teslim olacak, ya da tamamı...

Başımızdaki ekâbirler bas bas bağırıp duruyor: “Son terörist de etkisiz hale getirilinceye kadar bu mücadele devam edip gidecek!”
Buradaki “etkisiz” tâbiri, “ya teslim olacak, ya da tamamı öldürülecek” anlamında kullanılıyor.

* * *

Hangi devlet olursa olsun, eline silâh alan kişi veya örgütlere karşı elbette ki sessiz durmaz ve lâkayt kalmaz, kalamaz. Ne var ki, Ortadoğu kökenli ve taban ve taraftar kesimi Müslüman olan PKK, PYD, IŞİD ve El-Kaide gibi örgütler, zaman zaman doğrudan terör estirmekle beraber, bunlar bütünüyle ve her yönüyle terörden ibaret değiller. Bünyelerinde daha başka faktörleri de barındırmaktadılar. Yoksa, bunlar, şayet sadece bir terör örgütünden ibaret olsaydılar, onlarla baş edilmesi, yahut işlerinin bitirilmesi şüphesiz çok kolay olurdu.

Bu örgütlerin, velev ki istismar dahi etse, yine de kullanmış olduğu bazı argümanlar var ki, tabanda ma’kes buluyor. Ayrıca, gençleri ve hatta çocuk yaştaki mâsumları ya kandırarak, ya da tehdit ederek saflarına katıyor ve onları en ölümcül ateşlerde fütursuzca kullanıyor. Netice itibariyle, bu örgütler saflarına adam çekmede herhangi bir sıkıntı yaşamıyor.

Devlet ve hükûmet kuvvetleri ise, bu işin önüne geçemiyor ve bu ölüm çarkını durdurmaya güç yetiremiyor. Şimdilerde tek yaptığı şey, PKK’nın habire örgüte militan devşirme mekanizmasına karşı “ölüm makinası”nı çalıştırmaktan ibaret. Bu ise, tam bir çıkmaza basiretsizce girmektir. Meselenin sadece terörden ibaret olmadığını bir türlü görememektir. Görülebilesiydi şayet, şüphesiz ciddî daha başa tedbirlerin alınması cihetine de gidilecekti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Meşrûtiyetten önceki Şûrâ 01 Nisan 2018 | 247 Okunma Türk Ocakları ve Barbaros heykeli 25 Mart 2018 | 169 Okunma İki Çanakkale var 18 Mart 2018 | 169 Okunma Yeşilaycıydı; katledildi 05 Mart 2018 | 206 Okunma Seferberlik hâli 27 Şubat 2018 | 235 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar