Siyaset dalgalanır; demokrasi güçlenir

Salı günü toplanan ve yemin merasimi yapılan yeni Meclis, son derece renkli bir görüntü verdi. Evet, yeni Meclis’te her renkten insanımızı görmek mümkün. Zira, içlerinde hemen her dinden ve her etnik kökenden...

Salı günü toplanan ve yemin merasimi yapılan yeni Meclis, son derece renkli bir görüntü verdi.

Evet, yeni Meclis’te her renkten insanımızı görmek mümkün. Zira, içlerinde hemen her dinden ve her etnik kökenden milletvekili var.

Hatta, “Affedersiniz Ermeni bile” var. Hem de “kurucusu ve doğal lideri” Erdoğan olan partide...

Espri bir yana, son kırk-elli yılın belki de en renkli, en çok çeşitlilik arz eden bir Meclis tablosuyla karşı karşıyayız.

Bu tablo bazı kimselerin hoşuna gitmese de, bize göre demokrasi açısından büyük bir kazanım sayılır.

Meclis tablosunda bizim görebildiğimiz en büyük eksiklik, bu vatanda köklü hizmetlere damgasını vurmuş olan ‘Demokrat misyon’un yer almaması, temsil edilememesi.

İşte, buraya kadar sıralamış olduğumuz hususlar ve benzeri mahiyetteki diğer bazı noktalara istinaden, şöyle bir fikir ve kanaati izhar mümkün:

Türkiye’de demokrasi nisbî olarak güçlenmeye başladı ve daha da güçleneceği kuvvetle muhtemel.

Bunun yanı sıra, partiler ve geniş siyaset âlemi, yeni yeni alt-üst oluşlara gebe görünüyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Meşrûtiyetten önceki Şûrâ 01 Nisan 2018 | 245 Okunma Türk Ocakları ve Barbaros heykeli 25 Mart 2018 | 169 Okunma İki Çanakkale var 18 Mart 2018 | 169 Okunma Yeşilaycıydı; katledildi 05 Mart 2018 | 206 Okunma Seferberlik hâli 27 Şubat 2018 | 235 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar