Sataşanlar, insaf-vicdan yoksunu

Kur’ân’ın malı olan Risâle-i Nur’a ve bu eserlerin müellifi Bediüzzaman Hazretleri’ne sataşanlar, onu karalamaya çalışanlar, insaftan, vicdandan yoksun kimselerdir.Ahmaku’l-humeka gürûhundan...

Kur’ân’ın malı olan Risâle-i Nur’a ve bu eserlerin müellifi Bediüzzaman Hazretleri’ne sataşanlar, onu karalamaya çalışanlar, insaftan, vicdandan yoksun kimselerdir.
Ahmaku’l-humeka gürûhundan olanları bahsimizden hariç tutuyoruz. Sözümüz zekilere, âlim ve akıllı diye geçinenlere...

* * *

Her nedense, 2004-2005’ten sonra Bediüzzaman Said Nursî’ye düşmanlık edenlerin başını hoca kılıklı, dindar görünümlü karanlık adamlar çekmeye başladı.

Bu tarihlere kadar, daha çok dinsiz, zındık, zalim-münafık tiplerin yapmış olduğu harbî düşmanlık, o tarihten itibaren, âlim-hoca kisveli kişi ve grupların sinsî düşmanlığına terk-i mevki eyledi.

Bu halin ve bu değişimin şüphesiz çok önemli sebepleri olmalı. Gelişmelerin arkaplânında, çok ciddî bir taktik oyunu devreye sokulmuş olmalı.

Yoksa, samimî bir dindar, vicdanlı bir Müslüman, bütün hayatını iman hizmeti yolunda sarf etmiş Üstad Bediüzzaman gibi, ömrü sürgünde, gurbette, hapiste, zindanda geçmiş bir zata düşmanlık etmez, edemez.

Dahası “Seksen küsûr senelik hayatımda, dünya zevki nâmına bir şey bilmiyorum” diyen bir âhiret yolcusuna düşmanlık eden kimselerin insafı kurumuş, vicdanı çürümüş demektir.

Böyleleri ise, şüphe yok ki, başka karanlık odakların aleti, maşası, piyonu durumuna düşmüşlerdir.

Ne diyelim, Allah intibah versin ve ıslâh eylesin.

* * *

Üstad Bediüzzaman’a yapılan düşmanlığın, her fırsatı ganimet bilerek ona sataşanların, zeki de olsa, insaftan, vicdandan yoksun olduklarının bir başka izâhını aşağıdaki şekilde yapmak mümkün:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Meşrûtiyetten önceki Şûrâ 01 Nisan 2018 | 247 Okunma Türk Ocakları ve Barbaros heykeli 25 Mart 2018 | 169 Okunma İki Çanakkale var 18 Mart 2018 | 169 Okunma Yeşilaycıydı; katledildi 05 Mart 2018 | 206 Okunma Seferberlik hâli 27 Şubat 2018 | 235 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar