Sancılanmalar olur; harp belâsı olmaz

Gerek yurt içinde ve gerekse sınır ötesinde yaşanan kanlı şiddet olayları, haliyle pekçok insanımızı tedirgin ediyor.Yekûn tutan endişelerin temerküz ettiği nokta şudur: Acaba, ülkemizde bir iç...

Gerek yurt içinde ve gerekse sınır ötesinde yaşanan kanlı şiddet olayları, haliyle pekçok insanımızı tedirgin ediyor.
Yekûn tutan endişelerin temerküz ettiği nokta şudur: Acaba, ülkemizde bir iç savaş çıkar mı? Acaba Türkiye; Irak, Suriye, İran, ya da bir başka komşu devletle savaşa tutuşur mu?

Hiç hafife alınmaması gereken bu tür endişeler, yakın geçmişte de zaman zaman gündemin ilk sıralarında yer aldı. Zira, kızıştırılan ve tartışma gündeminin ilk sıralarına taşınan bazı konular vardır ki, cidden savaşa sebebiyet verecek riskleri içinde barındırıyor. Dinî / mezhebî ve etnik merkezli olarak halen Suriye’de, Irak’ta yaşandığı gibi.

Türkiye’nin durumu ise, diğer bütün ülkelerden bazı farklılıklar arz ediyor: Allah muhafaza, şayet karışırsa—Bediüzzaman Hazretlerinin de işaret ettiği gibi—Mısır ve Suriye’den çok daha beter şekilde karışır. Kargaşayı ve iç çatışmayı durdurmaya da kimsenin gücü yetmez. Tehlike potansiyeli o derece yüksektir.

Lâkin, Türkiye’de Kur’ân’ın malı ve hakiki bir tefsiri olan Risâle-i Nur var. İttihad-ı İslâma kemâl-i şuur ile çalışan ve “müsbet hareket” metoduyla hizmet eden Nur Talebeleri var. Bu mukavemetli seddi de, şimdiye kadar kimse yıkamadı, biiznillah bundan sonra da yıkamaz.

Nitekim, Risâle-i Nur ve talebeleri, Anadolu’nun bağrına yerleştiğinden ve kök saldığından (1926...) bu yana, Türkiye’de iç savaş yaşanmadığı gibi, harp belâsına da hiç mâruz kalınmadı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Meşrûtiyetten önceki Şûrâ 01 Nisan 2018 | 247 Okunma Türk Ocakları ve Barbaros heykeli 25 Mart 2018 | 169 Okunma İki Çanakkale var 18 Mart 2018 | 169 Okunma Yeşilaycıydı; katledildi 05 Mart 2018 | 206 Okunma Seferberlik hâli 27 Şubat 2018 | 235 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar