Sağlık: Kostikli zeytin, sabun vs...

Fırat Nehri kenarındaki bir gölgelikte, Birecik’teki okuyucularımızla, dost ve arkadaşlarımızla çay sohbetindeyiz.Havadan-sudan konuşuyor, değişik konulara giriyor, özellikle de sağlık ve beslenmeyle ilgili...

Fırat Nehri kenarındaki bir gölgelikte, Birecik’teki okuyucularımızla, dost ve arkadaşlarımızla çay sohbetindeyiz.
Havadan-sudan konuşuyor, değişik konulara giriyor, özellikle de sağlık ve beslenmeyle ilgili faydalı bilgileri paylaşıyoruz.

Bir ara konu zeytinyağına, zeytin çekirdeğine geldi. Beş-altı sene kadar evvel konuya dair yazdığımız yazılar hatırlatıldı. “Zeytin çekirdeklerini yutmaya devam ediyor musunuz? denildi.

Şunları söyledim: “Evet, devam ediyoruz. Günde 4-5 adet kadar. Fazlası riskli. Herkese de tavsiye etmiyoruz. Çünkü, her bünye kaldıramayabilir. Ayrıca, bazı çekirdeklerin uçları sivrice. Yutarken, zarar verebilir. Dikkatli davranmalı. Öyle hap gibi atmak değil de, ağızda çiğnenmiş, yutmaya hazır hale gelmiş lokma ile birlikte yutmak daha rahat oluyor.”

Sohbetin tam da burasında, uzman ve işin ehli olduğuna kanaat getirdiğim bir arkadaşımız, çok mühim bir noktaya dikkat çekti ve hatırdan hiç çıkarılmaması gereken faydalı bilgiler sundu. Şöyle ki:

Kostikli ürünlere dikkat!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Meşrûtiyetten önceki Şûrâ 01 Nisan 2018 | 242 Okunma Türk Ocakları ve Barbaros heykeli 25 Mart 2018 | 169 Okunma İki Çanakkale var 18 Mart 2018 | 168 Okunma Yeşilaycıydı; katledildi 05 Mart 2018 | 204 Okunma Seferberlik hâli 27 Şubat 2018 | 235 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar