Sağlık için gıdaya, ilâca dikkat!

En zengin ve en gelişmiş medenî dünya ülkelerinde dahi, bir türlü başedilemeyen ve önü alınamayan hastalıklardan biridir, obezite...Bu meselede, şahsî dikkat, itina ve irade kuvvetini başa alarak ifade edelim ki:...

En zengin ve en gelişmiş medenî dünya ülkelerinde dahi, bir türlü başedilemeyen ve önü alınamayan hastalıklardan biridir, obezite...
Bu meselede, şahsî dikkat, itina ve irade kuvvetini başa alarak ifade edelim ki: Dünya çapında mafyalaşan, hatta terörize edilmiş bir örgüt mahiyetine bürünen şu “paket gıda” ve “kutu ilâç” sektörü, söz konusu hastalığın en büyük günahkârıdır.

İşte bundan dolayıdır ki, “gıda terörü” ve “ilâç terörü” gibi tâbirler genel kabul ile revâç görmeye başladı.

* * *

Sağlıklı beslenmek ve ilâçların zararlı etkisinden kendini muhafaza etmek, elbette ki hiç kolay ve basit bir mesele değil.

Zira, yüzde seksen-doksan oranı itibariyle, kullanılan ilâçların yan etkileri var. Yani, bir hastalığı tedâviye çalışırken, yeni bir hastalığın da alt yapısını döşüyor.

Gıda sektörüne gelince... Düşünün ki, en temel gıda maddeleri dahi, türlü katkı ve müdahalelerle bozulmaya, hatta bir kısmı zehir etkisi göstermeye başladı:

Meselâ, ekmek ve sair unlu mâmüllerde olduğu gibi. Meselâ, şeker ve sâir tatlandırılmış yiyecek, içeceklerde olduğu gibi.

Dahası, yağdan peynire, etten-piliçten yumurtaya, mısırdan pirince kadar, hemen bütün temel gıda maddeleri, türlü hile ve kandırmacalarla zincirleme tarzda market ve mağazaların raflarından insanlara takdim edilir bir hale geldi.

* * *

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Meşrûtiyetten önceki Şûrâ 01 Nisan 2018 | 247 Okunma Türk Ocakları ve Barbaros heykeli 25 Mart 2018 | 169 Okunma İki Çanakkale var 18 Mart 2018 | 169 Okunma Yeşilaycıydı; katledildi 05 Mart 2018 | 206 Okunma Seferberlik hâli 27 Şubat 2018 | 235 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar