Saadetli, Çelik iradeli bir ömür

Koca Sâdettin Ağabey de, âhiret diyârına göç edip giden bahtiyarlar kervanına dahil oldu.Cenâb-ı Hak, kendisinden razı olsun ve ona gànî gànî rahmet eylesin. Aile efradı ve yakınlarına da...

Koca Sâdettin Ağabey de, âhiret diyârına göç edip giden bahtiyarlar kervanına dahil oldu.
Cenâb-ı Hak, kendisinden razı olsun ve ona gànî gànî rahmet eylesin. Aile efradı ve yakınlarına da taziyetlerimizi sunar, sabr-ı cemil niyaz ederiz.

* * *

Sâdettin Ağabey ile tanışalı tam 42 sene oldu. 1974’te henüz lise talebesiydik. Üç-dört arkadaşla birlikte Batman’dan Silvan’a gitmiştik.

Sâdettin Çelik Ağabeyi ilk orada gördük. Astsubaydı. Sırf dindarlığı sebebiyle, Silvan’a sürgün olarak gönderilmişti.

Orada bizi hayrette bırakan şey, onun mesai sonrası gelip, resmî elbiselerini değiştirerek Nur Medresesi’nin inşaatında elde kazma-küret amele olarak çalışmasıydı.

Dönüşte ise, tam bir baba şefkatiyle gelip bizi yolcu minibüsüne bindirmesi, üstelik hepimizin yol ücretini vermesi, bizi hem şaşırtmış, hem de bir hayli duygulandırmıştı. Çünkü, henüz çok yeniydik ve hayatımızda böylesi bir ilgi-alâkayı hiç görmemiştik.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Meşrûtiyetten önceki Şûrâ 01 Nisan 2018 | 247 Okunma Türk Ocakları ve Barbaros heykeli 25 Mart 2018 | 169 Okunma İki Çanakkale var 18 Mart 2018 | 169 Okunma Yeşilaycıydı; katledildi 05 Mart 2018 | 206 Okunma Seferberlik hâli 27 Şubat 2018 | 235 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar