Neyi sever, neyi sevmeyiz?

Daha evvel de ifade ettik: Yakın çevremizde çok sayıda AKP’li var.Ayrıca, bu partinin kurucu ve kurmay kadrosu içinde bulunanlardan, yakından tanıdığımız ve çok da samimî olduğumuz aktif siyasetçi var:...

Daha evvel de ifade ettik: Yakın çevremizde çok sayıda AKP’li var.
Ayrıca, bu partinin kurucu ve kurmay kadrosu içinde bulunanlardan, yakından tanıdığımız ve çok da samimî olduğumuz aktif siyasetçi var: Belediye başkanlığı, milletvekilliği, bakanlık, il ve ilçe başkanlığı yapmış ve bir kısmı halen de aktif görevde bulunan tanıdık kimseler.

Hasbel-kader görüşmelerimizde, özellikle siyaset dışındaki konuşmalarını can kulağıyla dinliyorum.

Dinî bilgileri hiç de fena sayılmaz.

Sohbetlerine doyum olmaz.

Konuşmalarına hayran kalıyorsunuz.

Ağızlarından sanki bal damlıyor.

Hürmet-muhabbet, izzet-ikram gibi insanî meziyetleri takdire şâyân.

Siyaset arenasına girdikten sonra, ihlâs, amel, takvâ ciheti biraz törpülenmiş olsa bile, yine de diğerlerinden daha mazbut görünüyorlar.

Özetle, siyaset dışındaki yönleri ve sâir vasıfları, sıfatları itibariyle onları seviyorsunuz.

Doğru olan da bu: Sevmeliyiz. Sevmek durumundayız. Çünkü, ehl-i imandan olan din kardeşlerimiz. Onlarda gördüğümüz mü’min vasıfları sebebiyle, onları cidden seviyoruz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Meşrûtiyetten önceki Şûrâ 01 Nisan 2018 | 247 Okunma Türk Ocakları ve Barbaros heykeli 25 Mart 2018 | 169 Okunma İki Çanakkale var 18 Mart 2018 | 169 Okunma Yeşilaycıydı; katledildi 05 Mart 2018 | 206 Okunma Seferberlik hâli 27 Şubat 2018 | 235 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar