Mehdilik tartışması işportaya düştü

Bir teklif ve imtihan meydanı olan şu dâr-ı dünyada, bazı şeyler vardır ki örtülü, perdeli, yahut tentenelidir.Yani, var olduğuna inanıldığı halde, bunlar açıktan açığa bilinmezler....

Bir teklif ve imtihan meydanı olan şu dâr-ı dünyada, bazı şeyler vardır ki örtülü, perdeli, yahut tentenelidir.
Yani, var olduğuna inanıldığı halde, bunlar açıktan açığa bilinmezler. Bilinse şayet, teklif de, imtihan sırrı da ortadan kalkmış olur.

Demek ki, aleni şekilde bilinmemeleri ve bir derece gizli-saklı bırakılmaları, hem hikmete, hem hakikate gayet uygundur; aykırı her hangi bir tarafı yoktur.

Peki, nedir bu bilindiği, varlığına inanıldığı halde, herkesin alenen göremediği, dolayısıyla kat’î sûrette bil(e)mediği şeyler?

Meselâ: İnsanlar arasında Allah’ın velî kulları; Ramazan’da Leyle-i Kadir, Cumâ gününde vakt-i icâbe-i duâ, ömür içinde ecel vakti, dünyanın ömrü içinde kıyâmetin vakti, vesâire... (Sözler, s. 309; 24. Söz)

İşte, aynı hakikatli sır, Hz. Mehdî, Hz. İsâ, Süfyan ve Deccal gibi, âhirzamanda zuhûr edecek şahısların durumları, vaziyetleri için de geçerli.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Meşrûtiyetten önceki Şûrâ 01 Nisan 2018 | 247 Okunma Türk Ocakları ve Barbaros heykeli 25 Mart 2018 | 169 Okunma İki Çanakkale var 18 Mart 2018 | 169 Okunma Yeşilaycıydı; katledildi 05 Mart 2018 | 206 Okunma Seferberlik hâli 27 Şubat 2018 | 235 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar