Mahallerde hizmet coşkusu

Geçen hafta sonu Trabzon’da yapılan Doğu Karadeniz Temsilciler Toplantısına Yönetim Kurulu üyemiz Şemseddin Çakır ile birlikte katıldık.Toplantıya Trabzon vilayeti başta olmak üzere Artvin, Rize, Giresun...

Geçen hafta sonu Trabzon’da yapılan Doğu Karadeniz Temsilciler Toplantısına Yönetim Kurulu üyemiz Şemseddin Çakır ile birlikte katıldık.
Toplantıya Trabzon vilayeti başta olmak üzere Artvin, Rize, Giresun, Gümüşhane ile Bayburt’un il ve ilçelerinden gelen temsilci arkadaşlarımız iştirak etti.

Yeni Asya camiasına taalluk eden hizmetler gündeme alındı ve bunlar günboyu enine boyuna konuşulup müzakere edildi. Yerine göre ve usûlü dairesinde bizim de konuşmacı olarak ara ara dahil olduğumuz bu programın fevkalâde verimli geçtiğini ve bir o kadar da şevke, heyecana, moral ve motivasyona vesile olduğunu ifade etmeliyim.

İnanıyorum ki, aynı şevk ve heyecan dalgası ülkemizin dört bir yanını sardığı gibi, dünyanın her tarafında bulunan umum Nur Talebelerini memnun ve mesrûr eylemiştir.

Bu sebeple, âcizâne bölgedeki toplantılar esnasında tesbit edebildiğim diğer bazı hususları da sizinle burada paylaşmak istiyorum.

* * *

Risâle-i Nur’un tam serbestiyeti ve 666 gün süren bandrol engelinin ortadan kalkması ile başlayan yeni şevk ve heyecan dalgasının, gerek okuyucu kitlesi ve gerekse temsilci arkadaşlarımız üzerinde muazzam bir tesir icra ettiğini yakînen müşahade ettim.

Herkes bir tahdis-i nimet ve bir tahdis-i şükür kabilinden olarak bu muazzam mazhariyeti hâlis kardeşleriyle, samimi dost ve ahbaplarıyla paylaşmaya devam ediyor.

* * *

Şahs-ı mânevîye bağlı olan Nur Talebeleri, Nur’un zaferiyle neticelenen bu hayırlı gelişmeden aldıkları kuvvet ve cesaretle öyle bir gayrete geldiler ki, bir süredir rölantide seyreden hizmetlerde dahi cidden takdire şâyân gelişmeler ve inkişaflar husûle gelmeye başladı.

Gazete ve dergilerimiz için yeni abone bulmak ve yeni okuyucu kitlesine ulaşmak için tüm imkânlar adeta seferber ediliyor.

Küçük-büyük boy Nur Risâlelerinin muhtaçlara ulaştırılması noktasında hiçbir fedârlıktan kaçınılmadığı gibi, ayrıca bu meyanda yeni hamlelerin yapılmasına, yeni kampanyaların açılmasına dair şiddetli bir istek ve iştiyak hasıl olmuş durumda.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Meşrûtiyetten önceki Şûrâ 01 Nisan 2018 | 247 Okunma Türk Ocakları ve Barbaros heykeli 25 Mart 2018 | 169 Okunma İki Çanakkale var 18 Mart 2018 | 169 Okunma Yeşilaycıydı; katledildi 05 Mart 2018 | 206 Okunma Seferberlik hâli 27 Şubat 2018 | 235 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar