Kutlular, Gülen’i anlatıyor

(Mehmet Kutlular’ın "İşte Hayatım" isimli kitabından iktibaslar.)Biz, Fethullah Hocanın sıkıntı çıkaracağını sezdiğimiz için (1973 senesi olabilir) Hocayı İstanbul'a çağırdık....

(Mehmet Kutlular’ın "İşte Hayatım" isimli kitabından iktibaslar.)
Biz, Fethullah Hocanın sıkıntı çıkaracağını sezdiğimiz için (1973 senesi olabilir) Hocayı İstanbul'a çağırdık. Bu sezgimiz delillere dayanıyordu.

Fethullah Hocanın etrafında bir takım insanlar toplanmış, Hocaya bazı makamlar izafe ediyorlardı. Kimisi "Hz. İsa”, kimisi "Mehdi" kimisi de "Kahtani" diyordu. Hocaya aşırı iltifatlar yapılıyordu. Bundan dolayı da bazı yerlerde "Fethullah Hoca namına" ona bağlı olduğunu söyleyen insanlar tarafından dershaneler açılıyordu: Edremit, Çanakkale gibi.

Biz sür'atle bunun üzerine gidilmesi lâzım geldiğini, aksi takdirde "yeni bir doğum" olacağını; parçalanmaya, bölünmeye gidileceğini ortaya koyduk. Ağabeyleri de bir ölçüde ikna ettik.

İşte burada ağabeyler imtihanlarını veremediler. Fethullah Hoca bir şey yapıyordu; biz ağabeyleri ona uyarı için gönderiyorduk: "Gidin, uyarın!” Oraya ikaza giden ağabeyler, "Kendilerine göre Kur'ân kursu var, talebe yetiştiriyorlar, maşaallah, barekâllah" deyip tebrikle, takdirle dönüyorlardı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Meşrûtiyetten önceki Şûrâ 01 Nisan 2018 | 245 Okunma Türk Ocakları ve Barbaros heykeli 25 Mart 2018 | 169 Okunma İki Çanakkale var 18 Mart 2018 | 169 Okunma Yeşilaycıydı; katledildi 05 Mart 2018 | 206 Okunma Seferberlik hâli 27 Şubat 2018 | 235 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar