Kurbağaları ürküten taş

Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman’ın din ve laiklik ekseninde yaptığı konuşma, özellikle “Laiklik yeni Anayasa’da yer almasın” çıkışı, kamuoyunda büyük gürültülerin...

Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman’ın din ve laiklik ekseninde yaptığı konuşma, özellikle “Laiklik yeni Anayasa’da yer almasın” çıkışı, kamuoyunda büyük gürültülerin kopmasına sebebiyet verdi.
Doğrusunu söylemek gerekirse, sayın Kahraman’ın niyeti ne olursa olsun, onun bu çıkışı bir talihsizlik oldu ve faydadan çok zarar getirdi. Zira, öncelikle kendi partisi onun bu yöndeki açıklamasını yerinde bulmadı ve sahip çıkmadı.

Aynı şeyi, yine partisinin felsefesini taşıyan hükûmet cenahı için de söylemek mümkün.

Bu mesele hakkında Saray’dan nasıl bir tepki geleceği ise, henüz meçhûl; ancak, hükûmetin zıddına bir açıklamanın yapılması yine de beklenmiyor.

* * *

Öte yandan, Başkan Kahraman tarafından en hassas noktalara fırlatılan taşlar, ne zamandır sakinleşmiş görünen kurbağa sürüsünü fenâ halde ürkütmüşe benziyor.

Özellikle “Laiksiz bir Anayasa” taşıyla ürkütülen kurbağalar, öylesine bir cayırtı koparmaya başladılar ki, kulakları sağır edecek bir raddeye çıktı.

Bakalım, hiç gereksiz yere kopartılan bu fırtına dinecek mi, yoksa beraberinde yeni fırtınaların kopmasını mı tetikleyecek; yakında belli olur.

* * *

Meydana gelen şok sarsıntının dinmesini zorlaştıran bir nokta da şudur: Söz konusu talihsiz çıkışın sahibi Meclis Başkanıdır. Bu makamı işgal eden kişiden, çoktandır bir Anayasa Uzlaşma Komisyonu kurması ve her kesimden temsilciyi bir masa etrafında toplaması bekleniyordu. Esasen, normali de budur zaten.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Meşrûtiyetten önceki Şûrâ 01 Nisan 2018 | 247 Okunma Türk Ocakları ve Barbaros heykeli 25 Mart 2018 | 169 Okunma İki Çanakkale var 18 Mart 2018 | 169 Okunma Yeşilaycıydı; katledildi 05 Mart 2018 | 206 Okunma Seferberlik hâli 27 Şubat 2018 | 235 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar